ΤΟ ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ

Πώς το νερό επηρεάζει την υγεία και την ευεξία σου;

Το σώμα σου αποτελείται κατά 72% από νερό, όση περιεκτικότητα σε νερό έχει και ο πλανήτης που ζεις.

Οι τροφές που καταναλώνεις: φρούτα, λαχανικά, ζώα, πτηνά, αποτελούνται και αυτές από νερό. Συνεπώς, το νερό όταν μολύνεται (= περιέχει μικροβιακό φορτίο), ή ρυπαίνεται (=περιέχει τοξικές ουσίες), μολύνει, ή ρυπαίνει και ό,τι καταναλώνεις σαν τροφή, επειδή αυτή περιέχει νερό. Έτσι, αν πίνεις μολυσμένο νερό άμεσα, ή έμμεσα με τις τροφές, δημιουργείς μέσα σου προϋποθέσεις για ασθένεια.

Το νερό, που έχεις μέσα στο σώμα σου, είναι απαραίτητο να είναι καθαρό και ζωντανό  (οξυγονωμένο), για να είναι υγιές. Μόνο έτσι, θα παράγει για το σώμα σου υγεία.

Τα εμφιαλωμένα νερά, έχουν χάσει μέσω της στατικότητας και της επεξεργασίας τους, τη ζωντάνια. Ανάλογα δε, με τις συνθήκες φύλαξης και διακίνησής τους (πλαστικές φιάλες, υψηλές θερμοκρασίες-ήλιος), μπορούν να γίνουν ακόμη και βλαβερά για την υγεία σου. Το νερό του δικτύου ύδρευσης, είναι σαφώς καλύτερο, αν και έχει μειονεκτήματα, εξαιτίας της χλωρίωσης και της φθορίωσής του.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ

Έναν άλλο παράγοντα, που πρέπει να προσέξεις στο νερό, είναι ο δείκτης οξύτητάς του. Το νερό που πίνεις για να είναι ευεργετικό, δεν πρέπει να οξεώνει το σώμα. Σήμερα, αν δεν ζεις σε κάποιο ορεινό χωριό, ώστε να πίνεις νερό κατευθείαν από κάποια πηγή του βουνού, είναι πολύ πιθανόν να πίνεις νερό που οξεώνει το σώμα σου. Η συστηματική οξέωση του σώματος, υποθάλπει λοιμώξεις και φλεγμονές κάθε είδους, ακόμη και εκφυλισμό κυττάρων και θα πρέπει να αποφεύγεται.

Αν το νερό που πίνεις δεν σε αναζωογονεί, μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι δημιουργεί συνθήκες οξέωσης στο σώμα σου. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα μπορούσες να το βελτιώσεις, αν πρόσθετες στα μπουκάλια του νερού ή στο ποτήρι σου, λίγο φρεσκοστυμμένο  χυμό λεμονιού (το λεμόνι, αν και όξινο στη γεύση, αλκαλοποιεί), ή λίγη σόδα σε σκόνη (σόδα φαρμακευτική, χωρίς αλουμίνιο). Αυτό θα βελτιώσει την ποιότητά του νερού που πίνεις, μέχρι να βρεις μια πιο μόνιμη λύση.

Η ΣΩΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Καλό είναι, να φυλάς το νερό σου στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι, γιατί με τη ζέστη χάνει μεγάλο μέρος του οξυγόνου που περιέχει.

Το οξυγόνο στη μορφή που βρίσκεται μέσα στο νερό, είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό για τα κύτταρα και προάγει την υγεία του σώματος και τη διαύγεια του νου. Ένας καλά οξυγονωμένος νους, παραμένει ξεκούραστος και δημιουργικός, ακόμη και σε πολύ πιεστικό περιβάλλον. Καλά οξυγονωμένα κύτταρα, δύσκολα αρρωσταίνουν. Το οξυγόνο, αποτελεί εχθρικό περιβάλλον ακόμη και για εκφυλιστικές νόσους, όπως ο καρκίνος.

Μια άλλη λεπτομέρεια που θα πρέπει να προσέξεις, είναι να μη χρησιμοποιείς πλαστικά μπουκάλια και σκεύη, για την αποθήκευση του νερού. Αυτά, έχουν το μειονέκτημα, με τον καιρό να προκαλούν δυσμενή αλλοίωση του περιεχομένου τους. Απόφυγέ τα, ακόμη κι αν αυτά είναι κατάλληλα για τρόφιμα. Προτίμησε γυάλινα ή ανοξείδωτα σκεύη, που είναι ουδέτερα σαν υλικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ;

Το νερό, όπως και κάθε ορατή δομή, είναι στην ουσία, συμπυκνωμένη ενέργεια. Έχει αποδειχθεί, ότι η πυκνότητα της ενέργειας, καθορίζει το πόσο η ύλη πλησιάζει στη στερεότητα. Έτσι, ο αέρας είναι πιο αραιή ενέργεια από το νερό και το νερό από τη στερεά ύλη.  Αυτό σημαίνει, ότι ο αέρας συντονίζεται με άλλες ενέργειες ευκολότερα από το νερό και το νερό ευκολότερα, από οποιοδήποτε στερεό σώμα.

Δεδομένου του ότι το σώμα σου περιέχει 72% νερό, είναι λογικό να επηρεάζεται η υγεία και η ευεξία σου περισσότερο, από τις ενέργειες που μεταφέρει μέσα σου το νερό, παρά από τις ενέργειες που μεταφέρει η στερεά ύλη, η οποία είναι μόνο το 28% του υλικού σου συνόλου.

Το νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά η στερεά ύλη που αποτελεί το σώμα σου, μεταφέρει αναπόφευκτα πληροφορίες από το άυλο στο υλικό σου σώμα, επηρεάζοντας την υγεία και την ευεξία σου.

Αυτό προκύπτει από το ότι, ένα από το κύρια χαρακτηριστικά της ενέργειας, όσο πυκνή κι αν είναι, είναι η δυνατότητα συντονισμού-αντιγραφής δονήσεων, πληροφοριών δηλαδή.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το νερό του σώματός σου ακούει, καταγράφει τι σκέφτεσαι, τι αισθάνεσαι και τι λες, καθώς και τι ακούς. Ακολούθως, συντονίζει την στερεά ύλη, το σώμα σου δηλαδή, με όλα αυτά. Αυτό καταλήγει στο ότι:

  1. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ευεξία σου εύκολα, μέσω του νερού. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούν να επηρεάσουν και τους άλλους στους οποίους κατευθύνονται, αλλά και ολόκληρο τον υλικό κόσμο, μέσα στον οποίο ζεις.

Η δύναμη της σκέψης και του συναισθήματος λοιπόν, πάνω σε κάτι υλικό, έχει τη δυνατότητα να το αλλάξει.

Αν έχεις θετικές σκέψεις στο μυαλό σου, και θετικά συναισθήματα στην καρδιά σου, τότε η δομή του σώματός σου θα ακολουθήσει αυτή τη θετικότητα και το αντίστροφο.

Αν σκεφτείς ότι το 90% ενός παιδικού σώματος αποτελείται από νερό, μπορείς να καταλάβεις πόση επιρροή ασκεί πάνω του κάθε σου λέξη. Πόσο μπορεί να καθηλώσει το παιδί σου, ή να το ενθαρρύνει στη ζωή.

  1. Σ’ αυτή την ιδιότητα του νερού ν’ αποθηκεύει πληροφορίες, βασίζεται η παρασκευή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων και των ανθοϊαμάτων.

Το νερό αποθηκεύει την πληροφορία από το φάρμακο και παρότι στο τελικό προϊόν δεν υπάρχει αυτούσια η φαρμακευτική ουσία, τα μόρια του νερού έχουν αντιγράψει την πληροφορία που έλαβαν κατά την επαφή τους με αυτή και μπορούν να την μεταφέρουν στον οργανισμό σου.

  1. Όμως αυτή η ιδιότητα του νερού, λειτουργεί και αντίστροφα.

Έτσι, ακόμη κι αν καθαρίσεις με το τελειότερο φίλτρο βρώμικο νερό, στα κύτταρά σου θα μεταφερθεί η πληροφορία ότι πίνεις βρώμικο νερό, παρότι στο νερό που θα πάρεις μετά το φιλτράρισμά του, δεν υπάρχουν ρύποι, ή μολυσματικοί παράγοντες. Η πληροφορία ότι το νερό αυτό είναι βρώμικο παραμένει και μεταφέρεται στα κύτταρά σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβάλλεις στο να διατηρηθούν τα νερά του πλανήτη καθαρά και να μην επαναπαύεσαι στο ότι μπορείς να τα καθαρίζεις, όταν προκύπτει τέτοια ανάγκη.

  1. Ο πιο απλός τρόπος καθαρισμού της ενέργειας του σώματός σου (αύρας) από αρνητικές δονήσεις, είναι το μπάνιο κάτω από έναν καταρράκτη, ή στις πηγές ενός ποταμού στο βουνό.
  1. Στο σπίτι, το θαλασσινό αλάτι στο νερό του μπάνιου, δεσμεύει την αρνητική ενέργεια που το νερό έχει καθαρίσει από την αύρα σου.

Μπορείς επίσης να τριφτείς με αλάτι μετά το ντους, για να ξεφορτωθείς την αρνητικότητα στη διάθεσή σου.

  1. Οι ενεργειακοί θεραπευτές προτείνουν, αν έχεις ανήσυχο ή διαταραγμένο ύπνο, να τοποθετείς ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σου, κατά την διάρκεια του ύπνου. Το νερό θα απορροφήσει όλους τους αρνητικούς κραδασμούς. Το πρωί, το πετάς στο νεροχύτη.
  2. Είναι άγραφος νόμος στα κοινόβια, να μην μαγειρεύουν άτομα υπό αρνητικά συναισθήματα ή σκέψεις, γιατί η διάθεσή τους μεταφέρεται μέσω του νερού που τη συλλαμβάνει, στο φαγητό που παρασκευάζουν και κατά συνέπεια, σε αυτούς που το τρώνε μετά.

Απόφυγε να ετοιμάζεις τροφή για σένα ή την οικογένειά σου, όταν έχεις αρνητική διάθεση. Ξεφορτώσου τη, όπως περιγράψαμε πιο πάνω και ύστερα μαγείρεψε.

  1. Αν νιώθεις κακόκεφος, δοκίμασε να πιείς καθαρό νερό αρκετές φορές τη μέρα σκέτο, ή καλύτερα, με ηλεκτρολύτες. Θα ξαφνιαστείς, με την ανακούφιση που θα νιώσεις.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, πιστεύω ότι δε θα σου έμεινε αμφιβολία ότι το νερό, απ’ όποια οπτική γωνία κι αν το δεις, καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό, την υγεία και στην ευεξία σου. Το καθαρό νερό, είναι πράγματι, πηγή ζωής!!!

Με φροντίδα και ενδιαφέρον

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός – Holistic Life coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων