ΕΣΥ, ΘΡΕΦΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ;

ΕΣΥ, ΘΡΕΦΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ;

Γιατί δυσκολεύεσαι να διεκπεραιώσεις τις υποχρεώσεις της ημέρας; Γιατί νοιώθεις συνέχεια κούραση και άγχος; Τι φταίει και πώς μπορείς να το αλλάξεις αυτό άμεσα και αποτελεσματικά;
Αν βιώνεις μια κατάσταση σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής κούρασης, ή αποδιοργάνωσης, αυτό μπορεί να μην οφείλεται στην έλλειψη ικανοτήτων από μέρους σου, αλλά στο ότι λείπουν από τον οργανισμό σου υλικά.

Αν λείψουν υλικά απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου και τη συντήρηση των βασικών δομών του, η σωματική σου δύναμη σταδιακά υποτονεί, η σκέψη σου αποδιοργανώνεται και το συναίσθημά σου εκδηλώνεται ανεξέλεγκτο, ή σιωπά.
Αν υποτιμάς την δύναμη που έχει η τροφή, είναι καιρός να σταματήσεις να το κάνεις. Ο Ιπποκράτης έλεγε: «Το φάρμακό σου, η τροφή σου. Η τροφή σου, το φάρμακό σου».

ΘΡΕΦΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ;
Η έλλειψη βιταμινών, μετάλλων, ιστικών αλάτων, ή άλλων υλικών, μπορεί να γίνει αιτία απορρύθμισης του οργανισμού σου τόσο σε σωματικό, όσο και σε νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.
Το πρώτο λοιπόν που θα πρέπει να εξετάσεις, αν η καθημερινότητά σου φαίνεται να ξεπερνά τις φυσικές σου δυνάμεις, είναι η ποιότητα της διατροφής σου.
Ο οργανισμός σου είναι μια μηχανή που λειτουργεί με καύσιμη ύλη τροφή. Η ποιότητα του καυσίμου που του προσφέρεις, καθορίζει την καλή ή όχι λειτουργία της μηχανής σου, καθώς και το αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτής.
Τρως, ζωντανές τροφές καθημερινά, ή συμβιβάζεσαι με ό,τι βρεις μπροστά σου όταν πεινάς.
Όταν λέω ζωντανές τροφές, εννοώ φρέσκιες τροφές της εποχής και του τόπου που ζεις, φρεσκομαγειρεμένες και όσο γίνεται, λιγότερο ταλαιπωρημένες στο μαγείρεμα.
Τι πίνεις; Πίνεις καθαρό, ζωντανό νερό και φυσικά ροφήματα (βλέπε χυμούς φρούτων, λαχανικών, εκχυλίσματα βοτάνων), ή πολυκαιρισμένα, πολυσυντηρημένα, ή και χημικά τονωτικά;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;
Αν τρως σκουπίδια, δε μπορείς να παράγεις ποιοτική σκέψη και δράση. Για να παράγεις ποιοτική σκέψη και δράση, θα πρέπει να τρως ποιοτικά. Και μην πεις ότι η υγιεινή διατροφή είναι πολύ ακριβή, γιατί θα διαφωνήσω.
Ποιά είναι τα χαμηλότερου κόστους προϊόντα;
Μα φυσικά, αυτά που παράγονται στον τόπο που ζεις και στην εποχή που διανύεις.
Και σε τι αποστάσεις από το σπίτι σου βρίσκεις αυτά, τα χαμηλού κόστους προϊόντα; Το πολύ 100 μέτρα, μέχρι το κοντινό μπακάλικο ή σούπερ μάρκετ, αφού βρίσκονται παντού.
Αλλά κι έτσι να μην ήταν, είναι προτιμότερο να επενδύσεις χρόνο και χρήμα στην ποιοτική σου θρέψη, παρά να τα δαπανήσεις μετά, όντας άρρωστος, για να αγοράσεις φάρμακα και θεραπείες.
«Η πρόληψη, είναι η καλύτερη θεραπεία»!
Έπειτα, πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να κόψεις, ή να στίψεις ένα φρούτο, να πλύνεις και να κόψεις μια σαλάτα, να φτιάξεις λίγο φρέσκο φαγητό να φας;
Κι αφού θες να είσαι υγιής, δυνατός, δημιουργικός και χαρούμενος, τι σε κάνει να υποτιμάς την αξία του να διαθέσεις χρόνο και χρήμα για την επιλογή και την προετοιμασία της τροφής σου, αφού αυτή τελικά, θα σου προσφέρει όλα αυτά;

ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;
Ίσως να χρησιμοποιείς συμπληρώματα διατροφής για να προλαβαίνεις, ή να βελτιώνεις προβλήματα υγείας, ενώ θρέφεσαι με ανθυγιεινές τροφές.
Έχεις όμως σκεφθεί σε τι ποσοστό απορροφώνται αυτά κι αν τελικά, αξιοποιούνται από τον οργανισμό σου;
Τα συμπληρώματα διατροφής για να είναι αποτελεσματικά, θα πρέπει να απορροφηθούν από τα κύτταρά σου, αλλιώς δε μπορούν να επιδράσουν στον οργανισμό σου.
Το σε τι ποσοστό θα απορροφηθούν, εξαρτάται αποκλειστικά από την ήδη υπάρχουσα κατάσταση του οργανισμού σου. Τα ιστικά άλατα για παράδειγμα, που είναι μια σημαντικότατη για τη ζωή ομάδα ουσιών, δεν απορροφώνται στο πολύ όξινο περιβάλλον που δημιουργεί η κακή διατροφή.
Με άλλα λόγια, τα συμπληρώματα διατροφής, δε μπορούν να αντικαταστήσουν την ποιοτική διατροφή σου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΟΥ;
Μέχρις πρότινος, σπάνια οι διαγνωστικές εξετάσεις περιλάμβαναν τη μέτρηση σημαντικών για τη ζωή στοιχείων, ώστε να βρούμε τον βαθμό σωματικής πείνας του κάθε οργανισμού.
Μπορείς να εκτιμήσεις το βαθμό σωματικής πείνας του οργανισμού σου εμπειρικά, αν ρίξεις μια ματιά στο πιάτο σου. Περιέχει φρέσκια, ζωντανή τροφή ή όχι;
Αν δεν σου αρκεί ένα πιάτο φαγητό πλέον, μάλλον αυτό το πιάτο δεν περιέχει την ποσότητα και ποιότητα των συστατικών που απαιτείται, για να λειτουργεί ο οργανισμός σου. Δεν πεινάς συνήθως, επειδή χάλασε κάποιος μηχανισμός του σώματός σου, αλλά επειδή η τροφή σου, δεν περιέχει ό,τι και όσο χρειάζεται το σώμα σου για τις λειτουργίες του.
Εξαναγκάζοντάς σε να φας περισσότερο, σου δείχνει ότι από τα ουσιώδη συστατικά, χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που του προσφέρεις. Αν αυτό δεν το αντιληφθείς εγκαίρως ώστε να επιλέξεις πιο ποιοτική τροφή, κινδυνεύεις να απορρυθμιστεί η όρεξή σου και ακολούθως, ολόκληρος ο οργανισμός σου.

ΤΡΟΦΗ = ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Δεν είναι αλήθεια ότι όλη η ενέργεια που χρειάζεσαι για να λειτουργήσεις σαν οργανισμός, την παίρνεις από την τροφή.
Η φυσική τροφή είναι σημαντική, αν και συνεισφέρει στην πραγματικότητα με ένα σχετικά μικρό ποσοστό ενέργειας, 30% περίπου, στη συνολική ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Την υπόλοιπη ενέργεια που χρειάζεται, πού πιστεύεις ότι τη βρίσκει;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Με φροντίδα και ενδιαφέρον
Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός- Holistic Life Coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων