ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ;  ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ;  Α΄ ΜΕΡΟΣ

Αν έχεις όνειρα και θέτεις στόχους που τελικά, δεν πραγματοποιούνται

κι αν αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό,

σήμερα είναι η μέρα, που μπορείς να έχεις κάποιες απαντήσεις.

Σίγουρα, ήδη θα έχεις κάποιες σκέψεις για το τι μπορεί να φταίει κάθε φορά που δεν πετυχαίνεις κάτι, αλλά ας δούμε και μαζί κάποιες, αλλά από μια θετική γωνία.

Το πρώτο και βασικότερο που σου προτείνω να αναρωτηθείς, πριν επιχειρήσεις να πραγματοποιήσεις το επόμενο όνειρό σου, είναι:

  • Το όνειρο αυτό, είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ;

Είναι δικό σου και σίγουρα όχι το όνειρο της μαμάς, ή του μπαμπά σου για σένα, ή το όνειρο του χωριού, ή το όνειρο της κοινωνίας για σένα κ.ο.κ.;

Για να το φτάσεις και να ευχαριστηθείς τόσο την πορεία, όσο και να απολαύσεις την εκπλήρωση στο τέρμα, χρειάζεται να είναι το δικό σου όνειρο, το όνειρο που έχεις εσύ, για σένα.

Πώς θα είσαι όμως σίγουρος, ότι το όνειρό σου, είναι αποκλειστικά δικό σου κι όχι έμμεσα, ξένο;

Ψάχνοντας λίγο μέσα σου, στον αυθεντικό πυρήνα της ύπαρξής σου, θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις τι είναι δικό σου και τι ξένο. Γιατί ό,τι δεν είναι δικό σου, είναι ξένο.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ;

Θα μπορούσε, να είναι το παιδικό σου όνειρο, εντυπωμένο από τότε που η παιδική σου καρδιά και ο παιδικός σου νους, ήταν πραγματικά συντονισμένοι με την αλήθεια του.

Αλήθεια, τι έγινε εκείνο το παιδικό σου όνειρο; Το πραγματοποίησες, ή το εγκατέλειψες μεγαλώνοντας, υπαναχωρώντας στις συνθήκες και στους περιορισμούς της ενήλικης, «καθώς πρέπει» ζωής;

Θυμάσαι τότε; Τότε, που όλα ήταν ξεκάθαρα; Τότε, που ακόμη δεν ήξερες πώς να κάνεις παραχωρήσεις από τον εαυτό σου, ούτε σου περνούσε από το μυαλό ότι τα όνειρά σου υπήρχε περίπτωση να μην πραγματοποιηθούν. Γιατί τότε, είχες πλήρη επίγνωση του ονείρου σου και της δύναμής σου. Και μια γλυκιά προσμονή, για την βέβαιη πραγματοποίησή του.

Θυμήσου…

ΨΕΥΤΙΚΑ & ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Το τωρινό σου όνειρο, είναι άραγε τόσο ξεκάθαρο; Νοιώθεις άραγε επαρκή τη δύναμή σου; Δεσμεύεσαι με χαρά σ’ αυτό;  Νιώθεις αγάπη, δύναμη, γλυκιά προσδοκία όταν το σκέφτεσαι;

Γιατί, αν δεν είναι ξεκάθαρο, βέβαιο μέσα στην ψυχή σου, υφασμένο με όμορφα συναισθήματα και δυνατές σκέψεις, είναι πιθανόν να μην είναι δικό σου.

Αν δε μπορείς να νιώσεις τον εαυτό σου πλημμυρισμένο από χαρά, ευφορία, δύναμη, αγάπη στη σκέψη του ονείρου σου, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτό. Ίσως να είναι ένα όνειρο που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις, κι όχι ένα που έχεις, με δική σου ελεύθερη επιλογή.

Τα ψεύτικα όνειρα σε κάνουν να είσαι χλιαρός. Χλιαρός στα συναισθήματά σου όταν τα σκέφτεσαι, χλιαρός όταν τα θέτεις ως στόχους, χλιαρός όταν σχεδιάζεις την πορεία σου προς αυτά.

Σε κάνουν επίσης, να είσαι πρόθυμος να τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία, έτοιμος να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι ανεπαρκής, ίσως για πολλοστή φορά.

Τα αληθινά όνειρα αντίθετα, βάζουν φωτιά στην καρδιά και στο μυαλό σου. Γεννούν ξεκάθαρους στόχους, φέρνουν χαρά, αγάπη, ηρεμία στην καρδιά σου.

Αποκαλύπτουν τη δημιουργικότητά σου σε όλη της την έκταση. Σε κάνουν να μην αισθάνεσαι κούραση όταν κινείσαι πάνω στην τροχιά τους. Δεν μετράς πλέον τις ώρες που επενδύεις σ’ αυτά, αφού το ίδιο το όνειρο σε θρέφει και σε αναγεννά κάθε στιγμή.

Αν εργάζεσαι προς το να πραγματοποιήσεις ένα σου όνειρο, και νιώθεις κάπως έτσι, συνέχισε. Είσαι στον σωστό δρόμο.

Τι κάνεις όμως, αν διαπιστώσεις πως δε σε συναρπάζει αυτό που επιδιώκεις; Τι κάνεις, όταν αυτό δε σου φέρνει κανένα ιδιαίτερα ευχάριστο συναίσθημα, αν και όλοι σε βεβαιώνουν ότι βρίσκεσαι προς τη σωστή κατεύθυνση;

Τι κάνεις, όταν νιώθεις χλιαρά απέναντι στον στόχο που έχεις θέσει;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Γιαννούλα Ρουσοδήμου

Holistic Life Coach

 

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων