TΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 70% ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΘΡΕΦΕΙ
ΕΣΥ, ΘΡΕΦΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ; Μέρος 2ο

Η φυσική τροφή είναι σημαντική, αν και συνεισφέρει με ένα σχετικά μικρό ποσοστό ενέργειας (30% περίπου), στη συνολική ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ζει με υγεία και ευεξία. Την υπόλοιπη ενέργεια που χρειάζεται, πού πιστεύεις ότι τη βρίσκει;

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 70%…

Ο άνθρωπος είναι τρισυπόστατο όν, όπως και ο Δημιουργός του. Σώμα, ψυχή και πνεύμα, απαρτίζουν αυτό που είμαστε.
Η κάθε υπόσταση είναι λογικό να θρέφεται με ενέργεια που προκύπτει από ανάλογης συχνότητας πηγή. Έτσι το σώμα θρέφεται κυρίως από υλικής σύνθεσης τροφή, ενώ οι άλλες δύο υποστάσεις μας που είναι άυλες, από άυλη τροφή.

Μόνη κοινή πηγή ενέργειας και για τις τρεις μας υποστάσεις: ο ήλιος.

Οπότε το υπόλοιπο 70%, της τροφής που χρειαζόμαστε, είναι άυλη τροφή:

Αυτή η άυλη τροφή, είναι το πιο παρεξηγημένο κεφάλαιο στην ανθρώπινη διατροφολογία. Παρ’ όλα αυτά, είναι φανερό ότι η άυλη τροφή επιβάλλεται της υλικής, αφού μπορεί να ελέγχει την αναγκαιότητα γι΄αυτή. Αρκεί να αναλογιστείς, ότι όταν αφοσιώνεσαι σε κάτι που σε συνεπαίρνει, νιώθεις πλήρης από κάθε πλευρά. Δεν σου είναι απαραίτητο να φας, να πιεις, να κοιμηθείς.

Νιώθεις δυνατός, ακόμη κι αν έχεις να φας ή να κοιμηθείς πολλές ώρες. Θρέφεσαι μόνο από τα συναισθήματα που εισπράττεις από τη δημιουργικότητά σου, τις σκέψεις και τη νοητική σου ικανοποίηση. Και δεν είναι ιδέα σου αυτό. Είναι πραγματικό.

Ο ΗΛΙΟΣ, ΘΡΕΦΕΙ

Το ηλιακό φως, για πολλούς δεν αποτελεί είδος τροφής. Κι όμως, είναι ύψιστης ποιότητας τροφή. Η ενέργεια που απορροφά το σώμα με την έκθεσή του στην ακτινοβολία του ήλιου, δε μπορεί να αντικατασταθεί από ενέργεια παραγόμενη από υλική τροφή.

Η ηλιακή, είναι έτοιμη προς χρήση ενέργεια, που από τους αποδέκτες του δέρματος και από την κόρη του ματιού, εισέρχεται στο σώμα και τροφοδοτεί κατευθείαν τα κύτταρα όλων των οργάνων.

Απόδειξη της μεγάλης ισχύος αυτής της ενέργειας, αποτελεί η εξάντληση του νευρικού συστήματος και τα επακόλουθα υψηλά ποσοστά κατάθλιψης, ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν σε μέρη με υποτονική ηλιακή ακτινοβολία. Τους λείπει η λεπτοφυής ενέργεια του ήλιου, απαραίτητη για την τροφοδοσία κυρίως του νευρικού τους συστήματος. Αυτό ισχύει και για τα ζώα και για κάθε οργανισμό που ζει φυσικά, κάτω από το φως του ήλιου.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του φωτός, εισέρχεται στον οργανισμό από την κόρη του ματιού. Η ισχύς αυτής της ποσότητας, φαίνεται στις περιπτώσεις απότομης τύφλωσης. Διαπιστώθηκε, ότι αν κάποιος χάσει την όρασή του απότομα, μετά από τρεις μέρες δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, αν και τρώει υλική τροφή κανονικά.

Αργότερα, οι υπόλοιποι αποδέκτες φωτός της επιφάνειας του σώματος, αυξάνουν σταδιακά την ευαισθησία τους απορροφώντας μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ενέργειας, οπότε αποκαθίσταται η στήριξη και η φυσιολογική κινητικότητα του σώματος.

Αν το δούμε από καθαρά ιατρικής απόψεως, η άμεση πρόσβαση στη ζωογόνο ενέργεια του ήλιου, ενισχύει τη σύνθεση της βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D, φαίνεται να είναι στην πραγματικότητα μια ορμόνη-κλειδί, που δίνει στα κύτταρά μας τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν πληροφορίες καταγεγραμμένες στο DNA τους. Αυτές, είναι πληροφορίες που έχουν συσσωρευτεί στην πορεία του χρόνου και έχουν κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά, απαραίτητες για να αντιμετωπίσει ο οργανισμός τις προκλήσεις υγείας και ευεξίας που προκύπτουν στην καθημερινότητά του και να ζήσει περισσότερο και καλύτερα.

Επένδυσε τουλάχιστον 20 λεπτά τη μέρα για περίπατο στον ήλιο, ώστε να συμπληρώσεις το πιάτο σου με τροφή υψηλής ενέργειας.

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΘΡΕΦΟΥΝ

Μια άλλη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας, είναι τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα πηγάζουν από την υπόσταση της ψυχής.

Πολλές φορές, επιλέγουμε να κρατάμε αποστάσεις από τα συναισθήματά μας, επειδή πιστεύουμε ότι μας αποδυναμώνουν. Ή δυσκολευόμαστε να διατηρήσουμε τη θετικότητα σ’ αυτά, ακόμη κι αν δεν έχουμε φανερή αιτία για να κατακλυστούμε από αρνητικότητα.

Τι φταίει;

Φταίει ότι ξεχάσαμε τον σκοπό του ταξιδιού μας σ’ αυτή τη ζωή. Χάσαμε την επαφή με την ψυχή μας, που ορίζει τον σκοπό του.

Τα θετικά συναισθήματα (χαρά, αγάπη, κατανόηση κλπ) προκύπτουν όταν πορευόμαστε σύμφωνα με τις επιθυμίες και τους σκοπούς της ψυχής μας, και συμβάλουν τα μέγιστα στην θρέψη του οργανισμού και στην ισορροπία του.

Οι μειωμένες ανάγκες κατανάλωσης τροφής και ταυτόχρονα οι αυξημένες επιδόσεις που παρατηρούνται κατά τις περιόδους που υπερισχύουν τα θετικά, έναντι των περιόδων που υπερισχύουν τα αρνητικά συναισθήματα, φανερώνει ότι η θετικότητα είναι πιο ταιριαστή στη φύση του ανθρώπου, απ’ ό,τι η αρνητικότητα.

Από βιοχημικής απόψεως, τα θετικά συναισθήματα αυξάνουν την αλκαλικότητα του νερού στο σώμα, διευκολύνοντας έτσι την απορρόφηση των ιστικών αλάτων και άλλων, πολύ σημαντικών για τη θρέψη μας ουσιών.

Ο οργανισμός λειτουργεί επίσης, με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε αλκαλικό περιβάλλον και με λιγότερες φθορές. Αυτό αυξάνει τη διάρκεια της ζωής του, και βελτιώνει την ποιότητά της.

Το αντίθετο αποτέλεσμα έχουν τα αρνητικά συναισθήματα (φόβος, θλίψη, θυμός, μίσος κλπ). Αυτά αυξάνουν την παραγωγή οξέων, δημιουργώντας προβλήματα, στην απορροφητικότητα των απαραίτητων για τις λειτουργίες της ζωής ουσιών. Επιπλέον, αυξάνουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών που προκαλούν σοβαρές βλάβες στη δομή των κυττάρων.

Αν δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει, προτείνω να ακολουθήσεις στο εξής το εσωτερικό σου αισθητήριο και να διαμορφώσεις τη ζωή σου έτσι, που να εξυπηρετεί τους σκοπούς της ψυχής σου σ’ αυτή τη ζωή. Θα ξαφνιαστείς από το πόση δύναμη θα κερδίσεις, από την ενέργεια που θα προσθέσουν τα θετικά συναισθήματα που θα προκύψουν έτσι, στη ζωή σου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ

Όπου υπάρχει αλήθεια, υπάρχει και πραγματική υγεία. Η αλήθεια, αποτελεί ύψιστης ενέργειας τροφή, τόσο, που λέγεται ότι στην αυγή της ανθρωπότητας, όταν οι άνθρωποι δε γνώριζαν το ψέμα, ζούσαν πάνω από χίλια χρόνια, υγιείς και με πλήρη δραστηριότητα. Ζούσαν, μέχρι να βαρεθούν και ν’ αποφασίσουν να πεθάνουν.

Αν το δούμε από ιατρικής απόψεως, το ψέμα, εξαναγκάζει το νευρικό σύστημα να βρίσκεται συνεχώς σε υπερδιέγερση, ώστε να διαφυλάξει το μυστικό, ελέγχοντας κατά το δυνατό τις κινήσεις του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου, που φανερώνουν πάντα την αλήθεια.

Εξ’ αιτίας του ψέματος, ο οργανισμός ξοδεύει τεράστια ποσά ενέργειας σχεδιάζοντας συνεχώς δρόμους διαφυγής, ώστε σε περίπτωση που αποκαλυφθεί, να μην εκτεθεί και χάσει την αξιοπιστία του. Αυτή την ενέργεια, τη στερεί από τις διαδικασίες αυτοσυντήρησης και αυτοθεραπείας του.

Η αλήθεια είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του ανθρώπου, η οποία είναι «εικόνα και ομοίωση» του Δημιουργού της, που είναι Αλήθεια. Η απομάκρυνσή μας απ’ αυτή, μας αποσυντονίζει από την Πηγή της ζωής, οπότε περιορίζει τη θρέψη μας από τη λεπτοφυέστατη ενέργεια που Εκείνη παρέχει στον οργανισμό, μέσω του πνεύματός μας.

Η ενέργεια αυτή είναι τόσο περιεκτική, που δεν είναι να απορεί κανείς πώς, άνθρωποι που προχώρησαν πολύ στον δρόμο της αλήθειας και αποκατέστησαν την επικοινωνία με το Πνεύμα της Αλήθειας, κατάφεραν να απεξαρτηθούν σχεδόν από την υλική τροφή. Το πνεύμα επιβλήθηκε στην ύλη ως ισχυρότερο και την έλεγξε τελικά.

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, βάλε την αλήθεια σε κάθε τομέα της ζωής σου και νιώστε τα ενεργειακά σου αποθέματα να αυξάνονται γρήγορα, μέρα με την ημέρα. Μπορείς να ξεκινήσεις, λέγοντας πρώτα αλήθεια στον εαυτό σου, αν αυτό σου φαίνεται πιο εύκολο.

Μικρές αλλαγές, πολλές φορές φέρνουν μεγάλα και σπουδαία αποτελέσματα.

Με φροντίδα και ενδιαφέρον

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός – Holistic Life coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2021.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων

Αρέσει σε %d bloggers: