ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ;  ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ; Β΄ ΜΕΡΟΣ

…Ο εγκέφαλός μας είναι δημιουργικός, με ικανότητες που ακόμη δεν ξέρουμε τα όριά τους. Πάντα, εμφανίζεται ικανότερος απ’ ό,τι αναμένεται και επαρκέστερος απ’ ό,τι μπορεί κάθε στιγμή να φαίνεται.

Όλα εξαρτώνται από το τι πρόκληση θα του θέσεις και πόση εμπιστοσύνη έχεις στη μεγαλοσύνη του.

Γ. Συναισθήματα

Τα συναισθήματα που ντύνουν το όνειρο και κάθε στόχο, όσο τεχνικός κι αν είναι, είναι η πνοή του στόχου.

Το συναίσθημα, συνεργαζόμενο με μια δυνατή θετική σκέψη, μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να σε οδηγήσει σ’ αυτό που ποθείς, ακόμη και κόντρα σε κάθε λογική.

Το θετικό συναίσθημα: η αγάπη για το όνειρο, η συναισθηματική βεβαιότητα ότι καμία αντιξοότητα δε μπορεί να σε κάνει να αποκλίνεις από το πρόγραμμά σου, μπορεί να δυναμώσει τη βούλησή σου να κινηθείς μπροστά.

Ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, συναίσθημα και σκέψη μπορούν να τις κάνουν ευνοϊκές, ανοίγοντας δρόμους, που δε θα έβλεπες υπό την επήρεια καθηλωτικών συναισθημάτων και σκέψεων.

Οι καλύτερες ιδέες συλλαμβάνονται, όταν τα συναισθήματα βρίσκονται δονητικά ψηλά.

Τι ποιότητα ιδέας μπορεί να συλλάβει κανείς, υπό την επήρεια του φόβου, ή του θυμού; Και τι ποιότητα ιδέας μπορεί να συλλάβει κανείς, υπό την επήρεια συναισθημάτων ευγνωμοσύνης και αγάπης;

Παρατήρησε τον εαυτό σου όταν βρίσκεται μέσα στο ένα, ή στο άλλο συναίσθημα. Δες πόσο μπλοκαρισμένο είναι το μυαλό, υπό την επήρεια αρνητικών συναισθημάτων.

Δες και την άλλη πλευρά, πόσο δημιουργική γίνεται η σκέψη σου, υπό την επήρεια οποιουδήποτε θετικού συναισθήματος.

Κανένα όνειρο, κανένας στόχος ντυμένος με θυμό, φόβο, αλαζονεία, θλίψη, εκνευρισμό, ή μεγαλομανία, δεν τελεσφόρησε με επιτυχία. Κι αν έφτασε να πραγματοποιηθεί, ποιός μπορεί να υπολογίσει πόσο πόνο μπορεί να προκάλεσε στην πορεία;

Ένας άνθρωπος θυμωμένος, θλιμμένος, αλαζονικός, ή οτιδήποτε άλλο δονητικά χαμηλό, είναι αδύνατον να παράγει κάτι υψηλών συχνοτήτων, κάτι δηλαδή που να φέρει ικανοποίηση, χαρά, ηρεμία στον ίδιο και σε όποιον άλλο αποδέκτη του έργου του.

Γιατί εκ των πραγμάτων, δε φτάνει να ανεβάσει το έργο του ψηλότερα από το ανάστημά του. Και σ’ αυτό δε θα παραβλέψουμε να συνυπολογίσουμε και την αρνητικότητα και την καθήλωση που εκπέμπεται αναπόφευκτα από τον ίδιο προς τον εαυτό του και προς το περιβάλλον του στην πορεία.

Επίσης όντας δονητικά τόσο χαμηλά ο ίδιος, ελκύει επάνω του και επάνω στο όνειρό του, ανάλογης συχνότητας σκέψεις και συναισθήματα από το περιβάλλον, κάνοντας την πορεία του ακόμη πιο δύσκολη και την ψυχολογία του ακόμη πιο βαριά.

Είναι δυνατόν μέσα στα τόσα αρνητικά συναισθήματα, να χωρέσει πουθενά το φως της χαράς; Το πολύ, να χωρέσει το απατηλό φως της αίσθησης υπεροχής.

Αντίθετα, τα όνειρα που ντύνονται με υψηλής δόνησης συναισθήματα όπως η μεγαλοψυχία, η ευγνωμοσύνη, η συμπόνια, η αγάπη, στην ουσία αυτοτροφοδοτούνται από τις θεραπευτικές προεκτάσεις της θετικής τους ενέργειάς, που εκπέμπεται από την πρώτη κιόλας στιγμή μέσα σου και γύρω σου.

Αυτό σημαίνει ότι ωφελούν τόσο εσένα όσο και τους άλλους, σ’ όλη την πορεία σου κι όχι μόνο στην εκπλήρωση. Κι αυτό, δημιουργεί μια ανατροφοδότηση θετικών ενεργειών από το περιβάλλον που εισπράττει την θετικότητα, συνειδητά ή μη, δυναμώνοντας σε.

Ερχόμαστε λοιπόν και πάλι μπροστά στην επιλογή;

Το όνειρο είναι δικό σου, ή των άλλων;

Είναι τυλιγμένο με αγάπη, ή όχι;

Σκέψου και απάντησε στον εαυτό σου με ειλικρίνεια.

Εφόσον λοιπόν τα κίνητρα, οι σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα με τα οποία τυλίγουμε τα όνειρά μας και πριμοδοτούμε τους στόχους μας, βλέπουμε πόσο άμεσα είναι συνυφασμένα τόσο με την ευκολία, όσο και με την ποιότητα του αποτελέσματος, ας επανέλθουμε στην αρχή, στο όνειρο-στόχο.

Τα παραπάνω, μπορεί να βοηθούν να φτάσεις στο τέρμα. Ίσως όμως να μην αρκούν για να έχεις το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Holistic Life coach

 

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων