ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ

           Γιατί θα πρέπει να θεραπευτώ, ή να θεραπεύσω, μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο;

Γιατί θα πρέπει να πάψω να ψάχνω την τέλεια μέθοδο θεραπείας, μετά την απόκτηση ενός, δύο, ή περισσότερων πτυχίων στη θεραπευτική επιστήμη;

Γιατί θα πρέπει μ’ ένα κατσαβίδι, να κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού;

Ο δρόμος προς τη θεραπεία, δεν έχει πραγματικά όρια.

Είναι ένας δρόμος προσωπικός, που άλλον τον πάει πολύ κι άλλον λιγότερο μακριά, ανάλογα με τη συγκέντρωση, την ταχύτητα, την κατεύθυνση, την πίστη, την υπομονή και επιμονή, που θα έχει ο καθένας σ’ αυτή την πορεία. Είναι στην ουσία, μια πορεία στην κβαντική φύση του ανθρώπου που δεν τελειώνει ποτέ.

Ποτέ δεν μπορείς να πεις: «ξέρω τα πάντα για το πώς να θεραπεύομαι, ή και πώς να θεραπεύω». Δες τους γιατρούς. Μελετούν σκληρά, καθημερινά, για τόσα πολλά χρόνια, για να πάρουν την ειδικότητά τους και συνεχίζουν να μελετούν σε όλη τους τη ζωή. Και πάλι, ποτέ δεν θεωρείται απόλυτα επαρκής η κατάρτισή τους.

Όμως, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πλάσμα στην Κτίση, που να μη γνωρίζει τα βασικά για το πώς να θεραπεύεται και πώς να θεραπεύει. Ακόμη και οι πέτρες, που τις θεωρούμε άψυχα όντα, είναι ικανότατοι θεραπευτές. Η κρυσταλλοθεραπεία, μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές, βασίζεται ακριβώς, στη γνώση της πέτρας να θεραπεύει και να θεραπεύεται.

Τι σε κάνει να πιστεύεις, ότι δε διαθέτεις καμία θεραπευτική ικανότητα; Ότι δεν ξέρεις τίποτε για τον οργανισμό σου, ή για τη θεραπεία του;

Μπορεί να διστάζεις ακόμη να το πιστέψεις, αλλά διαθέτεις όση γνώση και όση ικανότητα χρειάζεσαι, τουλάχιστον για να μην αρρωσταίνεις. Δεν είναι φαντασία αυτό. Είναι μια ικανότητα σε ύπνωση, αν είσαι ενήλικας. Είναι μια ικανότητα σε δίωξη και σε καταστολή, αν είσαι παιδί.

Για σκέψου: Το παιδάκι σου, ανοίγει το πρωί τη ντουλάπα του κι επιλέγει τα ρούχα που θα φορέσει, άσχετα με το τι του έχεις ετοιμάσει εσύ. Σήμερα, επιμένει να βάλει το κόκκινο κι όχι το σιέλ παντελόνι κι ας έχουν το ίδιο σχέδιο. Θέλει το καναρινί κι όχι το λευκό μπλουζάκι κι ας μην ταιριάζει τόσο. Εσύ επιμένεις κι εκείνο, επίσης. Τι συμβαίνει εδώ;

Απλώς το τετράχρονο παιδάκι σου, εφαρμόζει στον εαυτό του χρωματοθεραπεία. Κι ας μην ξέρει ακόμη, πού είναι η καρδιά, ή το νεφρό του. Ξέρει, ότι σήμερα χρειάζεται τη θεραπευτική ενέργεια του κόκκινου και του καναρινί για να είναι καλά κι όχι του σιέλ και του λευκού.

Πώς το ξέρει; Είναι μια φυσική του ικανότητα. Αν η επιμονή της δικής σου μαμάς να σου επιλέγει χρώματα δε την αδρανοποιούσε, θα είχες σήμερα ως ενήλικας κι εσύ αυτή την ικανότητα ενεργή. Τόσο απλά.

Σκέψου το κι αλλιώς: Αν η θεραπευτική ικανότητα δεν αποτελεί μέρος της φύσης σου, γιατί ζορίζεσαι τόσο μέσα σου όταν διστάζεις να αγγίξεις θεραπευτικά τον εαυτό σου, ή τους άλλους, ενώ ως μητέρα, δεν το σκέφτεσαι καθόλου να φιλήσεις το πληγωμένο χεράκι του μωρού σου, για να του περάσει ο πόνος; Και του περνά; Τα μικρά παιδιά, δεν υποκρίνονται. Πράγματι τους περνά.

Το σώμα, η ψυχή, το πνεύμα σου ξέρουν τι είσαι και τι μπορείς να κάνεις. Μόνο η λογική σου αντιδρά και σε πείθει ότι δε μπορείς. Μόνη αυτή σε αμφισβητεί και μάλιστα χωρίς αποδείξεις απέναντι στην τριαδική σου φύση, που σου δείχνει με κάθε τρόπο ότι ναι: ΜΠΟΡΕΙΣ και το ξέρεις κατά βάθος, ότι μπορείς.

Θέλω να σε προκαλέσω να ερευνήσεις αυτή τη φυσική σου κατεύθυνση: του «ΜΠΟΡΩ»! Να θυμάσαι, ότι η φύση σου δεν έχει πραγματικά όρια. Όρια έχει μόνο η λογική σου. Αν τα όρια που σου θέτει η λογική σου αντιβαίνουν στη φύση σου, η λογική σου είναι ο δεσμοφύλακάς σου κι όχι ο βοηθός σου, όπως γεννήθηκε να είναι.

Διάλεξε ποιος θέλεις να είναι εδώ τ’ αφεντικό και δράσε ανάλογα. Ξεκίνα τώρα, όχι αργότερα, όχι από Δευτέρα. Τώρα, είναι η στιγμή. Δε βρίσκεσαι να διαβάζεις τυχαία σήμερα, αυτές τις γραμμές. Τίποτε άλλωστε, δεν γίνεται τυχαία, οπουδήποτε. Ακόμη και το χάος, έχει την οργάνωσή του.

Άδραξε την πρόκληση και ανακάλυψε την ικανότητά σου στη θεραπεία, αλλά και κάθε άλλη ικανότητά σου.

Με φροντίδα και ενδιαφέρον

Γιάννα Ρουσοδήμου

Ολιστικός Φαρμακοποιός- Life Coach

 

 

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων