πρόληψη λοιμώξεων, με Οξυγόνωση

Οξυγόνωση, είναι η διαδικασία κατά την οποία μεταφέρεται οξυγόνο στα κύτταρά μας.

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των φυσιολογικών κυττάρων. Κάθε υγιές κύτταρο αναπνέει οξυγόνο, έχει δηλαδή αερόβια λειτουργία.

Το οξυγόνο εισέρχεται το σώμα μας

    • μέσω του πνεύμονα με την αναπνοή, αλλά και
    • μέσω της επιδερμίδας μας.

Το οξυγόνο που εισέρχεται στον οργανισμό μας μέσω του πνεύμονα με την εισπνοή, αποτελεί την κύρια παροχή. Αυτό, μέσω του αίματος (συνδέεται με τα ερυθρά αιμοσφαίρια στις κυψελίδες του πνεύμονα), ταξιδεύει στο σώμα, μεταφερόμενο σε όλα του τα κύτταρα.

Το οξυγόνο που εισέρχεται στον οργανισμό μας μέσω της επιδερμίδας, αν και δεν αποτελεί την κύρια παροχή, έχει επίσης μεγάλη αξία και κυρίως επηρεάζει την αίσθηση ευεξίας μας.

Σημείωση: Σήμερα, τα συνθετικά υφάσματα που χρησιμοποιούμε, κάνουν τα ρούχα μας αδιαπέραστα από το οξυγόνο του αέρα, με αποτέλεσμα το σώμα μας να έχει μια αίσθηση ασφυξίας.

Γι’ αυτό, πρέπει να προτιμάμε ρούχα από φυσικά υλικά (βαμβάκι, μαλλί, μετάξι), που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει ελεύθερα.

Ο κορεσμός (το ποσοστό) οξυγόνου στα κύτταρά μας, μετριέται με μία συσκευή που λέγεται οξύμετρο και εφαρμόζεται σαν μανταλάκι στο δάκτυλο του χεριού, για λίγα δευτερόλεπτα. Οι φυσιολογικές τιμές είναι 98-99%.

Αν η ποσότητα του οξυγόνου που εισέρχεται στα κύτταρά μας μειωθεί για κάποιο λόγο, οι λειτουργίες τους γίνονται πιο δύσκολα.

Όταν το οξυγόνο μειωθεί κάτω από ένα όριο (-35%), η λειτουργία των κυττάρων αλλάζει ριζικά σε μόλις ένα 24ωρο και γίνεται αναερόβια (=λειτουργία χωρίς οξυγόνο), δηλαδή τα κύτταρα λειτουργούν κάνοντας ζυμώσεις, που σημαίνει, ότι μετατρέπονται σταδιακά σε καρκινικά.

Η επάρκεια οξυγόνου

  • αποτρέπει την ανάπτυξη αναερόβιων μικροβίων, αυτών δηλαδή, που η επιβίωσή τους εξασφαλίζεται σε περιβάλλον έλλειψης οξυγόνου και είναι αυτά, που προκαλούν τις πιο σοβαρές λοιμώξεις .
  • μειώνει τα οξέα στο σώμα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε από μικρόβια κάθε είδους. Τα παθογόνα μικρόβια (ιοί, βακτηρίδια, μύκητες), προτιμούν το όξινο περιβάλλον για την ανάπτυξή τους. Όσο πιο όξινο, τόσο το καλύτερο γι’αυτά.

Ανανεώνετε συχνά τον αέρα του σπιτιού σας και του χώρου εργασίας σας, ώστε να διατηρείται υψηλή την περιεκτικότητά του σε οξυγόνο. Πολλές παθήσεις του αναπνευστικού, οφείλονται στον γεμάτο τοξίνες (από την μη ανανέωση) αέρα των εσωτερικών χώρων, ή συντηρούνται εξ’ αιτίας αυτού.

Η υγεία και η ευεξία μας βασίζεται στην επάρκεια οξυγόνου μέσα μας και γύρω μας. Η λειτουργία του μυαλού μας, επίσης.

Γιαννούλα Ρουσοδήμου                                                                                                                            Φαρμακοποιός – Holistic Life Coach

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Μελετήστε τα άρθρα για τα χρώματα. Τα χρώματα συμβάλουν επίσης στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

 

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων