ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΕΣΥ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ;

Αυτές τις μέρες, με αφορμή γνωστή υπόθεση αντιποίησης επαγγέλματος, βρισκόμαστε πάλι θεατές ενός «τρομώδους παραληρήματος» εκ μέρους πολλών του δημοσιογραφικού κλάδου, ενάντια στις μεθόδους και τις πρακτικές της φυσικής θεραπευτικής επιστήμης.

Άνθρωποι επιφορτισμένοι με το καθήκον της ενημέρωσης, αγνώστου γνωστικού υπόβαθρου, κλήθηκαν να υπερθεματίσουν τις μεθόδους της χημικής ιατρικής και να αφορίσουν κάθε τι, που αγγίζει τη φυσική οδό θεραπείας. Και μπορεί όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση «εμπορίας ελπίδας» να έχουν χίλια δίκια, αλλά τα χάνουν με τη γενίκευση και τη δαιμονοποίηση των πάντων.

Ξαφνικά, ξεχάσαμε ότι η φύση και η θεραπευτική της διατήρησε μόνη της την ανθρωπότητα μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Μέχρι τότε, που το φτωχό μας μυαλό, ξαφνικά αποφάσισε ότι μπορεί να φτιάξει καλύτερα γιατρικά, από αυτά της αιώνιας φύσης.

Παραβλέπουμε ότι σήμερα, που η επινοητικότητά μας για χημικά θεραπευτικά μόρια κοντεύει να πιάσει ταβάνι, πάλι στη φύση στρεφόμαστε κρυφά, για να αντλήσουμε μόρια, και στις παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές αναζητούμε τη θεραπευτική διέξοδο. Φυσικά, κατά την προσφιλή μας πρακτική, οικειοποιούμενοι φυσικές ουσίες και φυσικές θεραπευτικές πρακτικές αιώνων, μέσα από πατέντες και αποκλειστικότητες.

Μάθαμε να στεκόμαστε απέναντι στους θησαυρούς της γνώσης ως επικριτές, ή ως λεηλάτες. Αρκεί ένας άνθρωπος να χρησιμοποιήσει μαχαίρι για να εγκληματίσει κι όχι για να μοιράσει ψωμί κι αμέσως το μαχαίρι και μαζί όλοι όσοι το χρησιμοποίησαν ποτέ, εξορίζονται από τη συνείδησή μας στο «πυρ το εξώτερον».

Ποιος από μας, δεν χρησιμοποίησε σε κάποια περίσταση απώλειας υγείας του φυσική διατροφή, ή φυσικά γιατρικά για την ανακούφισή του; Είμαστε υπερβολικά πρόθυμοι να ξεχάσουμε τις ευεργεσίες που λάβαμε στη ζωή μας από τη φυσική τροφή, τα φυσικά γιατρικά, τις φυσικές πρακτικές.

Και εμφανιζόμαστε υπερβολικά ζηλωτές, στο να υπερασπιστούμε τα δημιουργήματα των εγκεφάλων μας, τσουβαλιάζοντάς τα κι αυτά με την ετικέτα του καλού και ασφαλούς επάνω τους, εκθειάζοντας μόνο τα οφέλη και παραβλέποντας όλα τα κακά που επήλθαν μέσω αυτών στην ανθρωπότητα.

Πόσο όμως, μας ωφελεί να τσουβαλιάζουμε τα πάντα και να γενικολογούμε με κάθε ευκαιρία; Τι κερδίζουμε από αυτή την πρακτική; Κι αν δεν κερδίζουμε εμείς, ποιος κερδίζει;

Τα ερωτήματα, είναι αμείλικτα:
 Αν το μαχαίρι εγκληματήσει, φταίει το μαχαίρι, ή αυτός που το χειρίστηκε;
 Αν δεν υπάρχει νομοθεσία, φταίει η νομοθεσία που δεν υπάρχει, ή ο νομοθέτης που δεν την νομοθέτησε;

Όλοι, μπροστά στον πόνο χάνουμε τη δύναμή μας. Ακόμη και οι θεραπευτές, όταν αρρωσταίνουν, έχουν ανάγκη να εμπιστευθούν άλλους ομολόγους τους, για να σχεδιάσουν και να επιβλέψουν τη θεραπεία τους.

Υπάρχουν χώρες ανά τον κόσμο, που έχουν σχεδόν μηδενική παράδοση στη θεραπευτική, αλλά νομοθετούν για κάθε της κλάδο. Και το ότι νομοθετούν, σημαίνει ότι σέβονται την ζωή και τις επιλογές των πολιτών τους, γι’ αυτό και φροντίζουν να τους προφυλάσσουν στις στιγμές της ανθρώπινης αδυναμίας τους.

Και ζουν απ’ αυτό. Η υπευθυνότητά τους, δημιουργεί ροή ασθενών και εισοδημάτων κι από άλλες χώρες, που πάσχουν σ’ αυτόν τον τομέα. Πού πάσχουν όχι από θεραπευτική γνώση, αλλά από ξεκάθαρους κανόνες για την χρήση της.

Η θεραπευτική γνώση, είναι απεριόριστη. Κάθε κλάδος της, στα σωστά χέρια που τα κυβερνούν μυαλά με επαρκές γνωστικό υπόβαθρο και υπό ορθά νομοθετημένους κανόνες, μπορεί να αποδώσει τα καλύτερα για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία.

Ας οριστούν οι κανόνες από την Πολιτεία. Από αυτή τη δυσμενή συγκυρία, ας εξαχθεί κάτι καλό.
Κι ας γίνουμε πιο φειδωλοί στους αφορισμούς μας.

Ας επικεντρωθούμε στο να βρούμε λύσεις που να προάγουν την υπευθυνότητα και την ασφάλεια όχι μόνο στην κλασική θεραπευτική, όπως κάναμε ως τώρα, αλλά και στην φυσική θεραπευτική επιστήμη. Είναι απαραίτητο πλέον. Η θεραπευτική γνώση, δε φυλακίζεται. Ας θέσουμε τουλάχιστον, ορθούς κανόνες άσκησής της.

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός-Holistic Life coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2021.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων

Αρέσει σε %d bloggers: