ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ;  ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ; Δ΄ Μέρος

…Τι κάνεις, αν διαπιστώσεις πώς δε σε συναρπάζει αυτό που επιδιώκεις;

Τι κάνεις, όταν αυτό δε σου φέρνει κανένα ιδιαίτερα ευχάριστο συναίσθημα, αν και όλοι σε βεβαιώνουν ότι βρίσκεσαι προς τη σωστή κατεύθυνση;

Τι κάνεις, όταν νιώθεις χλιαρά απέναντι στον στόχο σου;

ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση, είναι να στραφείς προς τα μέσα. Να κάνεις μια συζήτηση με τον εαυτό σου, για να δεις τι σου λέει; Τι θέλει εκείνος, από μόνος του; Τι θεωρεί ότι χρειάζεσαι; Τι όνειρο έχει, για τη ζωή του εδώ στη Γη;

Χρειάζεσαι ησυχία γι’ αυτή την επικοινωνία. Γιατί εδώ θα μιλήσει η ψυχή σου κι η ψυχή, δε φωνάζει. Ψιθυρίζει. Ίσως γι’ αυτό δεν την ακούμε συχνά. Γιατί δεν κάνουμε συχνά, ησυχία. Μπορεί υποσυνείδητα, να φοβόμαστε να κάνουμε ησυχία μήπως ακούσουμε τη φωνή της.

Γιατί η ψυχή, δεν μασάει τα λόγια της. Δεν την ενδιαφέρει αν θα σε ξεβολέψει; Θα σου πει ξεκάθαρα, αυτό που πραγματικά χρειάζεται να ξέρεις για σένα.

Έχει να σου προσφέρει, το να ακούς την ψυχή σου. Θα βοηθηθείς να κατανοήσεις καλύτερα, πόσο επηρεάζει η σκέψη, το συναίσθημα και τα κίνητρά σου την έκβαση της πορείας σου προς το στόχο-όνειρό σου.

Α. Κίνητρα

Για να πετύχεις γρηγορότερα και ευκολότερα το στόχο σου, θα πρέπει να έχεις ένα κίνητρο πίσω του. Να σκεφτείς, γιατί έβαλες αυτό το στόχο; Για σένα; Για κάποιον άλλο;

Και όταν φτάσεις να κατακτήσεις το στόχο σου, πώς θα είναι η ζωή σου; Τι θ’ αλλάξει σ’ αυτή; Μπορείς να φανταστείς μια εβδομάδα απ’ τη ζωή σου, τότε που θα έχεις φτάσει στο στόχο, που θα έχεις πραγματοποιήσει το όνειρό σου;

Ποιοι άλλοι θα ωφεληθούν από τη δική σου επιτυχία; Θα ωφεληθεί η κοινωνία, η οικογένεια, το χωριό σου, η χώρα σου; Θα επιδράσει θετικά κάπου αλλού;

Ένας στόχος, ένα όνειρο που στην πραγματοποίησή του θα επιφέρει γενικότερη ωφέλεια, έχει μεγαλύτερη δυναμική, από ένα όνειρο που η πραγματοποίησή του θα ωφελήσει μόνον εσένα.

Σε καμία περίπτωση όμως, μην αλλάξεις το όνειρό σου μόνο και μόνο, για να ωφελήσεις τους άλλους.

Β. Σκέψεις

Εξίσου σημαντικές, είναι και οι σκέψεις που κάνεις στη διάρκεια της πορείας σου προς έναν στόχο.

Αν οι σκέψεις σου είναι θετικές, ενθαρρυντικές για τον εαυτό σου, αν έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου και πιστεύεις στο όνειρό σου, θα πετύχεις ευκολότερα.

Αν υπονομεύεις όμως τον εαυτό σου σε κάθε αντιξοότητα και σέρνεσαι κάθε φορά που οι συνθήκες σου πάνε κόντρα, θα δυσκολευτείς πολύ να τα βγάλεις πέρα.

Ο εγκέφαλός σου, εκτελεί πάντα το πρόγραμμα που του βάζεις. Αν πιστεύεις ότι είσαι επαρκής και ότι έχεις τις ικανότητες που χρειάζεσαι για να φτάσεις στο στόχο σου, ο εγκέφαλός σου θα κινηθεί συντεταγμένα προς την κατεύθυνση που του υπέδειξες. Θα λειτουργήσει ως επαρκής και ως κατέχων τις ικανότητες που απαιτεί το όνειρό σου. Κι αν αντικειμενικά δεν τις έχει, θα τις δημιουργήσει με κάποιον τρόπο.

Μην ξεχνάς ότι ο εγκέφαλός μας είναι δημιουργικός, με ικανότητες που ακόμη δεν ξέρουμε τα όριά τους. Πάντα, εμφανίζεται ικανότερος απ’ ό,τι αναμένεται και επαρκέστερος απ’ ό,τι μπορεί κάθε στιγμή να φαίνεται.

Όλα εξαρτώνται από το τι πρόκληση θα του θέσεις και πόση εμπιστοσύνη έχεις στην μεγαλοσύνη του.

Γ. Συναισθήματα

Τα συναισθήματα που ντύνουν το όνειρο και κάθε στόχο, όσο τεχνικός κι αν είναι, είναι η πνοή του στόχου.

Τι σημαίνει η πνοή;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Holistic Life Coach

 

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων