ΒΡΕΣ ΣΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ

ΒΡΕΣ ΣΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ,
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ
ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ

Ίσως το θέμα με τα χρώματα όπως αναπτύχθηκε σε προηγούμενα άρθρα, να σου φάνηκε ελάχιστα σχετικό με ένα βασικό κομμάτι ζωής: τα όνειρά σου.

Σήμερα θα συμπληρώσουμε το παζλ και θα δεις καθαρά τη μεταξύ τους σχέση, καθώς και τον τρόπο που μπορείς να αξιοποιήσεις αυτή τη σχέση, για να δώσεις μια ακόμη ώθηση στον εαυτό σου, ώστε να προχωρήσει στο δρόμο προς το να υλοποιήσει ό,τι ονειρεύεσαι σ’ αυτή τη ζωή.

Αυτό που βασικά χρειάζεται να θυμάσαι πάντα, είναι ότι ο οργανισμός σου εκτός από το υλικό του μέρος, αποτελείται κι από μη υλικά στοιχεία.

Το κομμάτι του οργανισμού σου που ερμηνεύει οτιδήποτε σκέφτεσαι, ή συμβαίνει μέσα σου και γύρω σου, δεν είναι το υλικό σου σώμα. Είναι η ενεργειακή, η άυλη φύση σου. Αυτή, επικοινωνεί με την υλική σου φύση με ηλεκτρικά σήματα, που μεταφράζονται σε χημικές ουσίες. Αυτές, προκαλούν σκέψεις και συναισθήματα που πάλι, ενέργεια είναι.

Η ενέργεια αυτή, είναι χρωματιστή. Εκπέμπεται κβαντικά, δηλαδή σε κομμάτια που ακολουθούν το ένα το άλλο. Αυτά τα κομμάτια ενέργειας εκπέμπονται σε μια ροή, σαν ένα ποτάμι, που μπορεί να τρέχει με γρήγορο, ή αργό ρυθμό. Ανάλογα με το ρυθμό που τρέχει αυτή η ενέργεια, με τη συχνότητά της δηλαδή, εμφανίζει άλλο χρώμα και άλλη μουσική.

Ναι, καλά κατάλαβες:
Η ύπαρξή σου είναι-εκπέμπει, χρώμα και μουσική.

Το ίδιο και τα όνειρά σου, οι ιδέες σου, τα σχέδιά σου. Άπαξ και συλλαμβάνονται, αυτό, αυτόματα τα φέρνει στις παρυφές της γήινης ζωής. Ζουν λοιπόν κι αυτά, από τη σύλληψή τους κιόλας. Και κάθε τι που ζει, πάλλεται, δονείται σε κάποια, ή κάποιες συχνότητες. Η δόνηση, είναι χαρακτηριστικό της ζωής, οπότε σαν αποτέλεσμα, η ζωή ταυτίζεται με χρώματα και ήχους.

Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί εκπέμπουν χρώμα. Κι ανάμεσα σ’ αυτά που είναι ζωντανά όντα και εκπέμπουν χρώμα, είναι και οι διάφορες πέτρες-κρύσταλλοι, που υπάρχουν στη γη.

Ναι. Οι κρύσταλλοι είναι ζωντανοί οργανισμοί.

Από τους πιο αδιαφανείς όπως ο ίασπις, μέχρι τους πιο διαφανείς όπως το διαμάντι, οι κρύσταλλοι είναι ζωντανές δομές που συλλέγουν, πολλαπλασιάζουν και αποδίδουν ενέργεια.

Επειδή ανάλογα με τη δομή τους διαθλούν με διαφορετικό τρόπο το φως, εμφανίζουν διαφορετικό χρώμα ο καθένας. Αυτή την ενέργεια του χρώματος, την αποδίδουν στο περιβάλλον. Αν τους κρατάς επάνω σου, την αποδίδουν κατευθείαν σε σένα.

ΜΩΒ – ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ- ΝΟΤΑ ΣΙ – ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΩΝ

Όταν σκέφτεσαι κάτι, ή έχεις μια ιδέα, αυτή δημιουργεί ένα κύμα δόνησης στον εγκέφαλό σου. Το κύμα αυτό, έχει υψηλή συχνότητα μωβ χρώματος και αντιστοιχεί στη νότα σι, την πιο υψηλή νότα μιας οκτάβας.

Το μωβ, είναι το χρώμα της φαντασίας και της πνευματικότητας. Είναι το χρώμα που αγγίζει τον κόσμο των ιδεών και τον υλικό κόσμο ταυτόχρονα, ακροβατώντας στα όρια άυλου – υλικού.

Το μωβ, δίνει μια αίσθηση γαλήνης και φαίνεται να συμβάλλει στην πνευματική ισορροπία. Πάνω σου και γύρω σου, θα βελτιώσει τη διαίσθηση σου και θα σε κάνει να αισθανθείς την σημαντικότητα και το ατέρμονο της ζωής όταν πενθείς.

Τα παλιά χρόνια, πριν εφευρεθούν οι βιομηχανικές μαύρες βαφές, το χρώμα του πένθους ήταν το μωβ. Αυτό, βοηθούσε τους πενθούντες να βιώσουν την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου όχι μηδενιστικά, όπως με το μαύρο, αλλά υπό το πρίσμα ενός υπέρτατου σχεδίου ζωής, που συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμη και μετά τον θάνατο του σώματος.

Ο αμέθυστος, που είναι ένας κρύσταλλος με μωβ χρώμα, γενικά δρα ηρεμιστικά, φέρνει γαλήνη στο νου, βοηθά να απαλλαγείς από τους φόβους σου και από τα όνειρα-εφιάλτες.

Ο αμέθυστος, βοηθά να έχεις αυτοεκτίμηση και θάρρος. Διευκολύνει τον οραματισμό, βελτιώνει τη διαίσθηση, την πνευματική επικοινωνία και την αυτοσυγκέντρωση. Βοηθά επίσης, στο να συλλαμβάνεις ιδέες, βελτιώνοντας έτσι τη δημιουργικότητά σου.

ΜΠΛΕ – ΣΟΔΑΛΙΤΗΣ – ΝΟΤΑ ΛΑ – ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΡΥΘΜΟΣ

Αφού ο νους σου συλλάβει, ακολούθως αξιολογεί την ιδέα, τη φαντασία, το σχέδιο που συνέλαβε κι αποφασίζει αν έχεις κάποιο λόγο, κάποιο όφελος δηλαδή, να την μετατρέψεις σ’ ένα δημιούργημα. Αν έχεις λόγο, (επειδή μπορεί να καλύπτει μια ανάγκη, ή μια επιθυμία σου), που μπορεί να τον εκφράσεις με λόγο (λόγια δηλαδή), η ιδέα του αρχίζει να δονείται κάπως χαμηλότερα, σ’ ένα χρώμα βαθυγάλανο, που αντιστοιχεί στη νότα λα.

Ο λόγος, δίνει έναν ρυθμό μέσα σου. Με τον ρυθμό αυτό, αρχίζεις να σχεδιάζεις την πραγματοποίηση της ιδέας σου. Η διαδικασία αυτή, εκπέμπει συχνότητες που κυμαίνονται από το βαθυγάλανο ως το γαλάζιο, που αντιστοιχεί στη νότα σολ.

Ο Σοδαλίτης, που είναι ένας κρύσταλλος μπλε χρώματος, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις, αν και τι λόγο έχεις, να πραγματοποιήσεις μια ιδέα σου. Επίσης, θα σε διευκολύνει στο να εκφράσεις αυτόν τον λόγο με λόγο, με τις σωστές λέξεις δηλαδή, ώστε να σου είναι ξεκάθαρο, ποιός ακριβώς είναι ο σκοπός σου.

ΠΡΑΣΙΝΟ – ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ, ΣΜΑΡΑΓΔΙ – ΝΟΤΑ ΦΑ -ΔΟΜΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν ο λόγος έχει ρυθμό και αρμονία, όταν δηλαδή οργανώσεις ένα σχέδιο με ξεκάθαρα αρμονική δομή, που μπορείς να περιγράψεις και με λόγο-λόγια, αυτό έχει συχνότητα που εκπέμπει πράσινο, που σαν μουσικός φθόγγος αντιστοιχεί στη νότα φα.

Το πράσινο, είναι λοιπόν το χρώμα του ρυθμού και της αρμονίας. Ρυθμός και αρμονία στον οργανισμό, σημαίνει τέλεια υγεία. Σημαίνει ότι όλα τα όργανα λειτουργούν στην κυριολεξία ρυθμικά και σχετίζονται αρμονικά μεταξύ τους. Το ίδιο και η σκέψη και το συναίσθημά σου.

Οπότε, το πράσινο δεν ορίστηκε τυχαία ως το χρώμα που προάγει την υγεία.
Είναι επίσης το χρώμα, που συντονίζεται περισσότερο με το όργανο της καρδιάς και βοηθά στη διατήρηση της υγείας της.

Το σμαράγδι, με το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα του, θεωρείται ο πιο θεραπευτικός κρύσταλλος στη Γη. Ο μαλαχίτης, επίσης πράσινος, θεωρείται ο κρύσταλλος που βοηθά περισσότερο απ’ όλους, στην προσέλκυση υλικού πλούτου.

Το πράσινο, συμβάλλει στην αξιοποίηση μιας ιδέας, δίνοντάς της ρυθμό, ώστε ακολούθως να προωθηθεί προς το πορτοκαλί, δηλαδή προς την πρώτη δημιουργία του αποτελέσματός της, τη δημιουργία σε μη υλικό επίπεδο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΚΟΡΝΕΟΛΙΟ – ΝΟΤΑ ΡΕ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΜΗ ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Όταν έχεις προσδιορίσει το λόγο και έχεις σχεδιάσει τη δομή, τη διαδρομή δηλαδή, μπορείς να πεις ότι έχεις οραματιστεί ξεκάθαρα πια, την πορεία που θα σε οδηγήσει στην πραγματοποίησή της ιδέας σου. Μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα για τη σειρά των ενεργειών που πρέπει να κάνεις και το πότε πρέπει να κάνεις την κάθε μία απ’ αυτές.

Αν έχεις φτάσει να οραματιστείς ακόμη και πώς θα είναι η ζωή σου όταν θα έχεις υλοποιήσει την ιδέα σου, αλλά και κατά την πορεία σου προς αυτή, έχεις στην ουσία δημιουργήσει αυτό που θέλεις σε ενεργειακό επίπεδο.

Σ’ αυτή τη φάση, η δόνηση του σχεδίου σου, εμφανίζει τη συχνότητα του πορτοκαλί χρώματος, που αντιστοιχεί στη νότα ρε.

Το κορνεόλιο, είναι ένας κρύσταλλος πορτοκαλί χρώματος, πολύ χρήσιμος σ’ αυτή τη φάση. Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και κινητοποιεί, απομακρύνοντάς σε από τον ψυχικό λήθαργο και οδηγώντας σε στη δράση.

Το κορνεόλιο, λέγεται ότι εξουδετερώνει τις αμφιβολίες και παρέχει υπομονή. Αποκαθιστά τη ζωτικότητα και μπορεί να σε βοηθήσει να μην καταβάλλεσαι από τις αποτυχίες σου, αλλά να συνεχίζεις παρακάτω με θάρρος, μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλεις.

Θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου την εικόνα του αποτελέσματος εφαρμογής του σχεδίου-ιδέας σου, ώστε να αποφασίσεις κατόπιν, αν τελικά θα το ωθήσεις προς την υλοποίηση, ή όχι.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν, που το κορνεόλιο προφυλάσσει τις εγκυμονούσες από αποβολές. Ξεκαθαρίζει και ενισχύει τη θέληση τους, να φέρουν το παιδί που συνέλαβαν, σ’ αυτόν τον κόσμο.
Στο πορτοκαλί, συντονίζεται η δημιουργία σου, όταν ακόμη βρίσκεται σε άυλη μορφή, δηλαδή, πριν αυτή εκδηλωθεί στην ύλη.

ΚΙΤΡΙΝΟ – ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ – ΝΟΤΑ ΜΙ – ΒΟΥΛΗΣΗ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Και μετά;
Πώς θα γειώσεις, πώς θα υλοποιήσεις αυτό που οραματίστηκες;

Μα μέσω της βούληση σου θα το υλοποιήσεις, αλλιώς θα μείνει στον άυλο κόσμο των ιδεών.

Όταν αποφασίσεις χωρίς αμφιβολία να υλοποιήσεις την ιδέα σου, τότε η ιδέα σου συντονίζεται στο κίτρινο χρώμα, που αντιστοιχεί στη νότα μι.

Το κίτρινο, είναι χρώμα που κινητοποιεί. Βοηθά επίσης, στην εστίαση της προσοχής, στη μελέτη και στην ανάκληση πληροφοριών.

Το κίτρινο, όχι μόνο είναι το χρώμα της βούλησης, αλλά παρέχει και κάθε διευκόλυνση σ’ αυτή, ενεργοποιώντας το νευρικό και το μυϊκό σύστημα, εξουδετερώνοντας τη σωματική και νοητική κούραση, καθαρίζοντας τον οργανισμό από λιμνάζοντα νερά και άχρηστα υλικά.

Βλέπετε τη σοφία της δημιουργίας των πάντων, ακόμη κι αυτών που φαίνονται απλά και ίσως τυχαία;

Δείτε τώρα τι κάνει ο κιτρίνης χαλαζίας: Ο κιτρίνης, μετουσιώνει τα όνειρα και τις ευχές, σε πραγματικότητες. Αυξάνει τις αντοχές του σώματος, ενισχύει τα νεφρά (άρα μειώνει το φόβο), βοηθά στη ρύθμιση του ενδοκρινικού συστήματος (άρα σταθεροποιεί τη διάθεση) και του μεταβολισμού. Προσφέρει με την κίτρινη ακτινοβολία του βοήθεια, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση της άυλης δημιουργίας.

ΚΟΚΚΙΝΟ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΑΣΠΙΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΧΑΤΗΣ – ΝΟΤΑ ΝΤΟ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ

Το πιο ζεστό χρώμα του ορατού φάσματος, είναι το κόκκινο. Είναι το χρώμα με τη χαμηλότερη συχνότητα, με την πιο αργή κβαντική ροή και αντιστοιχεί στη νότα ντο, στη χαμηλότερη νότα της οκτάβας.

Το κόκκινο, εκπέμπεται από τη βάση του κορμού σου και είναι το χρώμα που είναι συνυφασμένο με τη ζωή του σώματος, με την ικανότητα αναπαραγωγής και με την υλοποίηση των ιδεών, των επιθυμιών, των σχεδίων σου.

Το κόκκινο, είναι η συχνότητα που εκπέμπεται στη φάση που υλοποιείς τη δημιουργία σου δίνοντάς της θέση μέσα στον υλικό κόσμο.

Αυτό σημαίνει, ότι αν η βάση σου δεν έχει αρκετή δύναμη εκπομπής του κόκκινου χρώματος, η ικανότητά σου να ζεις, να αναπαράγεσαι και να πραγματοποιείς τα όνειρά σου, περιορίζεται.

Αυτές οι ικανότητες μπορούν να ενισχυθούν, ενισχύοντας το κόκκινο μέσα σου. Θυμάσαι που λέγαμε σε προηγούμενο άρθρο, για τη δύναμη ζωής που λαμβάνουμε από τα κόκκινα τρόφιμα και τις πινελιές κόκκινου χρώματος στα αντικείμενα γύρω μας;

Το κόκκινο, είναι το χρώμα της εκπλήρωσης. Γι’ αυτό, είναι το κατεξοχήν χρώμα των Χριστουγέννων. Επειδή η γέννηση του Θεανθρώπου, αποτελεί την εκπλήρωση της υπόσχεσης, για επανένωσή μας με την Ουσία της Ζωής. Άσχετα, αν τελικά δε θελήσαμε να λάβουμε το μήνυμα κι εξακολουθούμε να πεθαίνουμε καθημερινά, για μικροπράγματα.

Βλέπεις πώς συνδέονται τα χρώματα με τη φάση της δημιουργίας που βρίσκεσαι κάθε στιγμή;

Και μη σκεφτείς: «Ο.κ., το πολύ να πάρω έναν κρύσταλλο με τη μια ή την άλλη ιδιότητα και θα υλοποιήσω εύκολα την όποια ιδέα, ή επιθυμία μου».
Δε λειτουργεί έτσι.

Οι κρύσταλλοι δεν παράγουν ενέργεια από το μηδέν. Θυμήσου τι είπαμε στην αρχή γι’ αυτούς: Συλλέγουν, πολλαπλασιάζουν και αποδίδουν την ενέργεια. Οπότε, πρέπει να εκπέμπεται ήδη η συχνότητα ενέργειας που συντονίζεται ο καθένας τους, ώστε να τη συλλέξουν, να την πολλαπλασιάσουν και να σου την αποδώσουν πίσω μεγαλύτερη, για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της δράσης σου.

Πόσο σοφά είναι οργανωμένα, πόσο σοφά κινούνται όλα γύρω μας, προς εξυπηρέτησή μας. Τίποτε, δε βρίσκεται τυχαία εδώ. Ούτε καν, τα χρώματα, ή οι πέτρες της Γης.

Απλώς χρειάζεται να εξασκηθούμε, ώστε να βλέπουμε πραγματικά μέσα μας και γύρω μας.

Παρατηρώντας τον εαυτό σου και επικοινωνώντας ουσιαστικά μαζί του, μπορείς να αντιληφθείς τις ικανότητές σου και να μάθεις να εμπιστεύεσαι το εσωτερικό σου αισθητήριο.

Δοκίμασε να βρεις σε τι φάση πραγματοποίησης βρίσκεσαι με ένα σου σχέδιο-ιδέα-όνειρο, αυτή τη στιγμή. Μετά σκέψου, ποιά χρώματα προτιμάς αυτό τον καιρό και αν αυτά αντιπροσωπεύουν τη φάση που βρίσκεσαι, ή προς την οποία θες να προωθήσεις το σχέδιό σου, ή όχι. Απ’ αυτό και μόνο, θα καταλάβεις αν θες πραγματικά να το υλοποιήσεις, ή δε θες.

Κι αν βεβαιωθείς ότι θες πραγματικά να υλοποιήσεις την ιδέα σου, δράσε συνειδητά πλέον, αξιοποιώντας κάθε σου ικανότητα και κάθε δώρο του Δημιουργού σου, συμπεριλαμβανομένων και των χρωμάτων.

Βλέπεις, η υλοποίηση των ονείρων σου δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, ή κάποιο ανεξήγητο φαινόμενο. Έχει λογική.

Μην υποτιμάς τις δυνατότητές σου, περιμένοντας κι ελπίζοντας μόνο σ’ ένα θαύμα. Μπορείς να δημιουργήσεις βήμα βήμα, το δικό σου θαύμα.

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός- Holistic Life Coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων