ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣΧΕΙΣ

Ο οργανισμός, είναι ένα σύστημα σε ισορροπία. Κάθε απόκλιση από την ισορροπία αυτή, που ορίζεται ως κατάσταση τέλειας υγείας, ακολουθείται από μια αλλαγή συναισθημάτων, ή γενικότερης αίσθησης. Τα συναισθήματα και οι αισθήσεις που αντιλαμβάνεσαι κάθε στιγμή, είναι το αποτέλεσμα της κατάστασης του οργανισμού σου.

Όταν ο οργανισμός σου βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία, τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα σου έχουν υψηλές συχνότητες όπως η χαρά, η ηρεμία, η δημιουργικότητα, ενώ η κυρίαρχη αίσθηση είναι η άνεση και η ασφάλεια. Όταν για κάποιο λόγο ο οργανισμός σου χάσει την ισορροπία του, αλλάζει η συναισθηματική σου κατάσταση, καθώς και η γενικότερη αίσθηση που έχεις για σένα προς συναισθήματα και αισθήσεις χαμηλών συχνοτήτων, όπως η θλίψη, ο φόβος, η ταραχή, ο θυμός. Κι όλα αυτά, λόγω αλλαγών των συσχετισμών των ιχνοστοιχείων στο αίμα σου.

Μια αλλαγή συναισθήματος ή αίσθησης  σου προς δυσμενή κατεύθυνση, μπορεί να καταλήξει, αν δεν αξιολογηθεί εγκαίρως, σε διαταραχή της σωματικής κατάστασης υγείας σου, αλλά και κάθε αλλαγή στην κατάσταση υγείας σου, εξωτερικεύεται με αλλαγές στα συναισθήματα και στην γενικότερη αίσθηση που βιώνεις.

Π.χ. αν αρχίσεις ξαφνικά να αισθάνεσαι φόβο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι το θέμα είναι στη σκέψη σου. Ο φόβος, μπορεί να είναι ένδειξη ότι τα νεφρά σου δεν δουλεύουν σωστά, ή στο έντερό σου δεν παράγονται βιταμίνες Β σε επαρκείς ποσότητες ώστε να τραφεί το νευρικό σου σύστημα. Θα πρέπει να φροντίσεις λοιπόν, ώστε να διερευνηθεί η κατάσταση του εντέρου και των νεφρών σου, αλλά και του νευρικού σου συστήματος.

Αν πάσχεις από κατάθλιψη, το πρώτο που πρέπει να επιδιώξεις, είναι επίσης να διερευνήσεις την κατάσταση του εντέρου σου. Θα ξαφνιαστείς αν σου πω, ότι 8 στις 10 περιπτώσεις κατάθλιψης, οφείλονται σε ανισορροπία των οξεόφυλλων στο έντερο, με αποτέλεσμα να μην παράγονται αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β για το νευρικό σύστημα. Κι ακόμη, ίσως σε εντυπωσιάσει αν μάθεις, ότι με έναν μόνο κύκλο θεραπείας με προβιοτικά, για τον εμπλουτισμό και την εξισορρόπηση των οξεόφυλλων, πολλών η κατάθλιψη έλαβε τέλος, ακόμη κι αν ήταν χρόνια. Τόσο απλά.

Αν συνηθίζεις σε κάθε πρόβλημα υγείας σου να αναζητάς φάρμακα που ακυρώνουν τα συμπτώματά σου και αποφεύγεις να ψάξεις τις αιτίες τους, σε προτρέπω να αλλάξεις τακτική, πριν βρεθείς μπροστά σε μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Από άγνοια, από αδιαφορία, ή ακόμη και από σκοπιμότητα, δεν συνηθίζεται βέβαια να αναζητούνται, οι αιτίες των ασθενειών, ακόμη κι από γιατρούς, αλλά δικαιούσαι να έχεις μια τέτοια ευκαιρία, αρκεί να το επιδιώξεις. Να έχεις πάντα στο νου σου ότι:

καμιά θεραπεία δεν μπορεί να είναι ουσιαστική, αν δεν είναι θεραπεία της αιτίας του προβλήματος.

Παρακολούθησε λοιπόν τα συναισθήματά σου, την γενικότερη αίσθησή σου και παρατήρησε το σώμα σου για πιθανές αλλαγές. Η φυσιογνωμική, η ιριδολογία, η ρεφλεξολογία  και άλλες διαγνωστικές μέθοδοι, ήπιες, ασφαλείς και ολιγοέξοδες, μπορούν να σε βοηθήσουν, ώστε να πάρεις μια πρώτη ιδέα, για το πού μπορεί να κρύβεται η αιτία των αλλαγών που παρατηρείς.

Η ίριδα του ματιού σου μάλιστα, μπορεί να δώσει ενδείξεις για προβλήματα, που σαν σύμπτωμα θα εμφανιστούν ακόμη και έξι μήνες μετά. Μπορείς να προλάβεις και να επιδιώξεις θεραπεία, πριν καν έχεις συμπτώματα. Αναλόγως και η ρεφλεξολογία. Τα σημεία του πόνου, δείχνουν τα αντίστοιχα όργανα που αρχίζουν να υποφέρουν.

Είναι στο χέρι σου να αξιοποιήσεις τις όποιες πληροφορίες συλλέξεις εγκαίρως και να διορθώσεις με τη βοήθεια των ειδικών ό,τι μπορείς. Και μπορείς περισσότερα, από όσα τώρα φαντάζεσαι.

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός – Holistic Life coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2021.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων

Αρέσει σε %d bloggers: