ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΜΗ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ

Η ακμή είναι μία διαταραχή που εμφανίζεται στις λιπαρές επιδερμίδες με την είσοδο στην εφηβεία, οπότε συμβαίνουν αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και πολύ αργότερα, ακόμη και σε ηλικίες 30-35 ετών, όπου τα αίτια μπορεί να είναι διαφορετικά π.χ. η κακή διατροφή, οι τοξινώσεις οργάνων κ.ο.κ.

Στην νεανική ακμή, ένας τρόπος που  μπορούμε να ελέγξουμε το πρόβλημα, είναι να αφαιρέσουμε λιπαρότητα από την επιδερμίδα. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε απλώνοντας μάσκα αργίλου σε όλες τις υπερ-λιπαρές περιοχές, για 20-30 λεπτά της ώρας, 2 φορές την εβδομάδα, πριν μπούμε για μπάνιο. Μετά, με το ζεστό νερό του μπάνιου και ένα σφουγγαράκι, αφαιρούμε προσεκτικά τη μάσκα, ώστε να μην μείνει υλικό μέσα στους πόρους. Στο τέλος ρίχνουμε δροσερό νερό, για να σφίξουν οι πόροι και τελειώνουμε, ταμπονάροντας ελαφρά με μια καθαρή πετσέτα, για να στεγνώσουμε την επιδερμίδα. Η φροντίδα ολοκληρώνεται, με τη χρήση μιας κρέμας με καλέντουλα και βάλσαμο, αν το δέρμα είναι ερεθισμένο, ή μια κρέμα πρόπολης και τεϊόδεντρου αν υπάρχουν σπυράκια με πύον και φλεγμονές.

Μια τρίμηνη αποτοξίνωση του συκωτιού με γαϊδουράγκαθο είναι μια καλή ιδέα για την ακμή των ενηλίκων και ακόμη καλύτερα, αν συνοδεύεται από έναν καλό καθαρισμό και αναζωογόνηση του εντέρου με χρήση φυτικών ινών, προβιοτικών και πρεβιοτικών. Αλλά και σε περιπτώσεις ακμής των εφήβων, έχει παρατηρηθεί αισθητή βελτίωση μετά από αποτοξίνωση συκωτιού και εντέρου, ειδικά στις μέρες μας που οι έφηβοι προτιμούν το έτοιμο φαγητό του δρόμου, περισσότερο από αυτό του σπιτιού. Η μείωση των ποσοτήτων λιπαρών τροφίμων που καταναλώνει κανείς, συμβάλει επίσης στον έλεγχο της λιπαρότητας και στις δύο περιπτώσεις.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή, είναι η επιλογή καλλυντικών και ειδών μακιγιάζ. Επιλέξτε ό,τι πιο φυσικό και όσο μπορείτε καλύτερης ποιότητας. Ό,τι εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας, περνάει σε ένα ποσοστό 15% και στο αίμα μας, που σημαίνει ότι πηγαίνει παντού στο σώμα, επηρεάζοντας τις λειτουργίες των οργάνων του. Συκώτι, καρδιά, εγκέφαλος επηρεάζονται άμεσα. Ιδιαίτερα επιβαρύνεται το συκώτι που διυλίζει το αίμα και ο εγκέφαλος (επηρεάζονται οι νοητικές λειτουργίες). Αυτά συμβαίνουν με κάθε χημική ουσία που εισέρχεται με κάποιο τρόπο στο σώμα μας. Όλες περνούν από το συκώτι και οι περισσότερες περνούν κι από τον εγκέφαλο.

Προσοχή επίσης στο θέμα του ντεμακιγιάζ. Ποτέ μα ποτέ, μην κοιμάστε μακιγιαρισμένη. Εκτός από επιδείνωση της ακμής, μπορεί να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση ρυτίδων που σχηματίζονται σε λίγες ώρες και δεν φεύγουν ποτέ. Ο οργανισμός λειτουργεί σαν σύνολο. Προσπαθήστε να τον φροντίζετε και σαν σύνολο. Πάντα!

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός – Σύμβουλος φυσικής υγείας

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων