ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ

Μπορείς να πάρεις άραγε τον έλεγχο του εαυτού σου; Μπορείς να το κάνεις αυτό, με μόνες τις δικές σου δυνάμεις;

Κι αν μπορείς να έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου, τι σε εμποδίζει να απολαμβάνεις καθημερινά, το βασικό ζητούμενο κάθε ανθρώπου: να διατηρήσεις κατά βούληση πλήρη υγεία και ευεξία στη ζωή σου;

Ευεξία, λένε τα λεξικά: «είναι η καλή κατάσταση υγείας». Αλλά, ποιας υγείας;

Συνηθίσαμε να χαρακτηρίζουμε ως «υγεία», την κατάσταση του σώματος, όπου απουσιάζει η αρρώστια. Μήπως όμως, η υγεία συνίσταται σε κάτι ευρύτερο και ουσιωδέστερο;

Αν το σκεφτούμε λίγο, θα διαπιστώσουμε, ότι κατά βάθος, ως «υγεία» θεωρούμε, το να νοιώθουμε εντελώς καλά. Δηλαδή, όχι μόνο το να μη μας ενοχλεί τίποτε στο σώμα μας, αλλά και το να νοιώθουμε ταυτόχρονα δυνατοί, όμορφοι, χαρούμενοι, ισορροπημένοι, να έχουμε καθαρή, ανεμπόδιστη σκέψη και πλήρη ελευθερία κινήσεων σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.

Οπότε, για να θεωρούμε τον εαυτό μας υγιή, μάλλον δε μας αρκεί να είναι μόνο το σώμα μας καλά. Πρέπει και η ψυχή και το πνεύμα μας, να βιώνουν άνεση και ισορροπία. Αυτό όμως, δεν είναι πραγματικά η ευεξία;

Υγεία και ευεξία ταυτίζονται, ή σχεδόν ταυτίζονται στη συνείδησή μας, αν και συνήθως, τις παραθέτουμε δίπλα δίπλα, για να τονίσουμε την αίσθηση πληρότητας, που σημαίνουν μαζί. Πόσες από τις φορές που αρρωσταίνουμε, δεν το αντιλαμβανόμαστε από την αίσθηση μη ευεξίας, που έχουμε; Και πόσες φορές, δεν ανακουφιζόμαστε από τα προβλήματα υγείας μας, επιλέγοντας να κάνουμε πράγματα, που μας κάνουν να νοιώθουμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι; Η ευεξία λοιπόν, δεν είναι μόνο δείκτης της υγείας μας, αλλά και εμψυχωτής της.

Όλες οι γνώσεις που απαιτούνται, για να ζήσουμε τη ζωή μας βιώνοντας καθημερινά ευεξία και απολαμβάνοντας υγεία, βρίσκονται μέσα μας. Απλώς, μπορεί κάποιες να μην τις έχουμε συνειδητοποιήσει επαρκώς, ώστε να τις αξιοποιήσουμε προς όφελός μας.

Ένας ολιστικός συνοδός θεραπείας μπορεί να σου επισημάνει στοιχεία της εσωτερικής γνώσης που κατέχεις, να σε βοηθήσει στην  ανέλκυσή τους από το υποσυνείδητο στο συνειδητό επίπεδο, ώστε να μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου, σε βαθμό, που μπορεί αυτή τη στιγμή, να μη μπορείς να φανταστείς.

Μην ψάχνεις για τυποποιημένες, θαυματουργές συνταγές, δεν υπάρχουν τέτοιες. Είσαι ένας ιδιαίτερος, μοναδικός άνθρωπος. Το ίδιο ιδιαίτερη είναι και η αιτία του κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζεις, και βέβαια ιδιαίτερη είναι και η λύση, που μόνο εσύ μπορείς ουσιαστικά να δώσεις σ’ αυτό.

Αποφάσισε σήμερα κιόλας, να κάνεις ένα ταξίδι προσέγγισης και φροντίδας του τριαδικού σου εαυτού με τη χρήση των ανθρώπινων ικανοτήτων σου. Ένας ολιστικός συνοδός θεραπείας, ή ακόμη κι ένα σχετικό βιβλίο, θα μπορούσαν να σου δώσουν μερικά χρήσιμα εργαλεία, για να ανακαλύψεις τις ανθρώπινες ικανότητές σου στο να ξεσκεπάζεις και να θεραπεύεις, τις αιτίες του εκάστοτε προβλήματος που αντιμετωπίζεις.

Μην αναβάλλεις άλλο. Πάρε τον έλεγχο του εαυτού σου αυτή τη στιγμή και προχώρα στη γνωριμία και στην εξάσκηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων σου, ώστε να απολαύσεις στο εξής, μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία!

Γιάννα Ρουσοδήμου

Φαρμακοποιός-Σύμβουλος φυσικής υγείας

 

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων