ΜΥΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ

ΜΥΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ

Πολλοί επιστήμονες, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μυστήρια της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού και το πώς εκείνος αποφασίζει τι τον ωφελεί και τι τον βλάπτει απ’ όλα, ακόμη και από τις διαθέσιμες στη Γη τροφές.

Όσον αφορά το τελευταίο, έχουμε λίγο-πολύ όλοι μας διαπιστώσει, ότι οι ίδιες τροφές, δεν επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο, ή με την ίδια ένταση, όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπινους οργανισμούς.

Ακόμη κι αν ως οργανισμοί φαινόμαστε όμοιοι ανατομικά, ο κάθε ένας μας είναι μοναδικός. Από την άλλη, ο ίδιος οργανισμός, μπορεί να διαφέρει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, οπότε διαφέρουν και οι ανάγκες του.
Το βέβαιο είναι, ότι ο οργανισμός μας έχει μοναδικούς τρόπους να φανερώνει, τι χρειάζεται κάθε στιγμή.

Παρατηρώντας τον ανθρώπινο οργανισμό, ερευνητές γιατροί, βρήκαν μια απλή και ακριβέστατη μέθοδο, για να διαπιστώνουν αν χρειαζόμαστε κάποια τροφή ή ουσία, αλλά και αν αυτή η ουσία, ή η τροφή, μπορεί να μας βλάψει.

Η μέθοδος αυτή, ονομάζεται «Μυικό τεστ». Αυτή η διαδικασία είναι τόσο απλή, που ίσως δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι πράγματι λειτουργεί. Μην διστάσεις να την υιοθετήσεις, λόγω της απλότητας της.

Το «Μυικό τεστ», δεν είναι ένα ύποπτο τελετουργικό. Είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη διαδικασία.
Το «Μυικό τεστ», είναι εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο, τόσο για να διατηρήσεις την υγεία σου, όσο και για να βοηθήσεις στη θεραπεία σου, όταν ασθενείς.

Καλό είναι, να υποβάλεις κάθε τι, σ’ αυτό το τεστ, πριν το καταναλώσεις. Καθώς η κατάστασή σου αλλάζει, μπορεί επίσης να αλλάξει και η αντίδραση του σώματός σου στις διάφορες τροφές και ουσίες. Επειδή διαπίστωσες ότι μια ουσία, ή ένα τρόφιμο εμφανίζεται ευεργετικό για σένα στο τεστ σήμερα, αυτό δε σημαίνει, ότι δεν θα εμφανιστεί βλαβερό αύριο.
Καλό είναι, να τεστάρεις τα πάντα, πριν τα φας.

Πώς γίνεται το «Μυικό τεστ»;

1. Στάσου με το δεξί σου χέρι χαλαρό, στο πλάι του σώματος. Σήκωσε το αριστερό χέρι και κράτησέ το παράλληλα με το πάτωμα, με τον αγκώνα τεντωμένο.

2. Ένας φίλος, πρέπει να σταθεί μπροστά σου και να τοποθετήσει το αριστερό του χέρι πάνω στο δεξί σου ώμο, ώστε να σε στηρίξει.

3. Το δεξί του χέρι, ο φίλος σου, το έχει τοποθετήσει στο τεντωμένο αριστερό σου μπράτσο, λίγο πάνω από τον καρπό.

4. Ετοιμάσου να αντισταθείς σε σπρώξιμο του χεριού σου προς τα κάτω. Τοποθέτησε το δεξί σου χέρι στο κέντρο του στήθους σου, με την παλάμη σου επίπεδη απέναντι στο στήθος σου.

5. Ο φίλος σου, πιέζει προς τα κάτω το αριστερό σου χέρι, γρήγορα και σταθερά. Το θέμα είναι να πιέσει αρκετά δυνατά, ώστε ο μυς να κουραστεί. Η ερώτηση, δεν είναι ποιος είναι πιο δυνατός, αλλά αν ο μυς σου μπορεί να κλειδώσει την άρθρωση του ώμου, ενάντια στο σπρώξιμο.

6. Παρατήρησε πώς αντιστέκεσαι και πόσο χαμηλώνει το μπράτσο σου. Αυτή είναι η βασική σου μέτρηση, το βασικό σου επίπεδο.

7. Τώρα κράτησε στο δεξί σου χέρι, π.χ.

Α. Ένα φρέσκο λεμόνι και σημείωσε πόσο δυνατό είναι το αριστερό χέρι σου, πόσο πιο ψηλά μένει από το βασικό σου επίπεδο.
Β. Επανέλαβε με ένα κομμάτι γλυκού, ή λίγη ζάχαρη και σημείωσε πόσο πέφτει το χέρι σου κάτω από το βασικό σου επίπεδο. Ο βαθμός που πέφτει το χέρι σου, καταδεικνύει το πόσο «μη καλό» είναι αυτό που κρατάς, για σένα.

8. Τώρα πάρε το φαγητό, το φάρμακο, ή το συμπλήρωμα που επιθυμείς να τσεκάρεις, στο δεξί σου χέρι. Κράτησέ το μπροστά στο κέντρο του στήθους σου.

9. Επανέλαβε τα βήματα 1 έως 5. Εάν σου είναι αδύνατο να αντισταθείς και το αριστερό χέρι σου πηγαίνει εύκολα κάτω, ή έστω, πιο κάτω από το βασικό σου επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι αυτό που κρατάς στο δεξί, «δεν είναι καλό» για το σώμα σου. ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.

Εάν μπορείς να αντισταθείς με ίση, ή με μεγαλύτερη δύναμη απ’ ό,τι χωρίς να κρατάς κάτι (από το βασικό σου επίπεδο δηλαδή), τότε αυτή η ουσία, ή η τροφή είναι ευεργετική για σένα.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΗ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ, ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΠΡΩΤΑ, ΜΕ ΤΟ «ΜΥΙΚΟ ΤΕΣΤ».

Θυμήσου: Το σώμα σου αλλάζει μέρα με την ημέρα και μια τροφή ή ουσία, μπορεί να βγει σήμερα «ΚΑΛΗ» και αύριο «ΚΑΚΗ».

Γιαννούλα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός – Holistic Life Coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων