ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Αν έχεις παιδιά, σίγουρα έχεις ζήσει κάποια πρωινά τη σκηνή, του να θέλουν να φορέσουν ρούχα σε χρώματα που δεν συνδυάζονται, κατά την άποψή σας.

«Δεν ταιριάζει» να λες.

«Ταιριάζει» να απαντούν και αυτή η στιχομυθία να πάει, όσο αντέχουν τα νεύρα σου.

Πιθανόν να πιστεύεις ότι το παιδί σου μπαίνει σ’ αυτή τη διαφωνία από ιδιορρυθμία. Δεν είναι όμως έτσι.

Ο οργανισμός μας γνωρίζει πολύ καλά κάθε στιγμή τι χρειάζεται για να υποστηρίξει την υγεία του και το απαιτεί. Τα παιδιά επειδή ακόμη δεν έχουν φιλτράρει τις απόψεις τους στις έννοιες της «κοινωνικής αποδοχής», «κοινής λογικής», «καθωσπρεπισμού» κλπ., δεν έχουν πρόβλημα να προβάλλουν το «χρειάζομαι» του οργανισμού τους και να το διεκδικούν.

Τα χρώματα έχουν θεραπευτικές και εξισορροπιστικές  ιδιότητες. Το φως καθώς διαπερνά τα ρούχα μας μπορεί να θρέψει, να θεραπεύσει, να εξισορροπήσει όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή και το πνεύμα μας.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η δυνατότητα; Αρκεί να σου πω ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down, που έκαναν θεραπεία βρισκόμενα ορισμένες ώρες της μέρας μέσα σε ένα περιβάλλον ακτινοβολημένο με κίτρινο φως, έφτασαν μέχρι να θεραπευτούν. Ακόμη και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, άλλαξαν προς το φυσιολογικότερο. Καταλαβαίνεις λοιπόν, για τί μεγέθους δύναμη μιλάμε.

Αντίθετα, η απουσία χρώματος, το μαύρο δηλαδή, μπορεί στην κυριολεξία να σκοτώσει. Δεν είναι τυχαίο, που σε άλλες εποχές, οι γυναίκες που έχαναν τους συντρόφους τους υποχρεώνονταν να φοράνε μαύρα, μέχρι και κατάσαρκα. Αυτό δεν είχε σε τίποτε να κάνει με απόδοση τιμής στον εκλιπόντα. Ο λόγος που επιβαλλόταν, ήταν για να καθηλωθεί η δύναμη της γυναικείας προσωπικότητας και εξαντλούμενη και φυσικά η γυναίκα, να αποσυρθεί από το κοινωνικό τοπίο.

Οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες, φαίνεται ότι φοβούνταν ανέκαθεν, αυτή την αστείρευτη γυναικεία δύναμη. Κι όταν έλειπε η φυσική παρουσία του άνδρα, που η μυϊκή του δύναμη μπορούσε να την ελέγχει, τη θέση του εκλιπόντος έπαιρνε η απουσία χρώματος, το μαύρο, που είχε ανάλογη ισχύ. Απουσία χρώματος=απουσία ζωής (δραστηριότητας, δημιουργικότητας, σχεδιασμού…). Ο οργανισμός πίσω από το μαύρο παραπέτασμα αδυνάτιζε σιγά σιγά νοητικά, σωματικά, συναισθηματικά και περιοριζόταν στο να συντηρεί μόνο το πρακτικό κομμάτι της ζωής με κόπο και αίσθηση κακουχίας.

Δυστυχώς, αυτό που άλλοτε επιβαλλόταν από το κοινωνικό περιβάλλον ως τακτική καθώς πρέπει πένθους, τυλίχτηκε με το πέπλο της κομψότητας και του απόλυτου must. Κι έτσι σήμερα μόνες μας οι γυναίκες περιορίζουμε την δύναμή μας, χάριν των επιταγών της σύγχρονης μόδας. Κι όχι μόνο αυτό. Τελευταία το μαύρο πέρασε και στις ενδυμασίες των παιδιών. Γιατί άραγε; Μήπως για να περιοριστεί και η παιδική δύναμη ζωής;

Το πόσο δύναμη στερεί από το σώμα η απουσία χρώματος=μαύρο, μπορείς να το διαπιστώσεις μόνος/η σου, αρκεί να αφαιρέσεις κάθε μαύρο ρούχο από την ενδυμασία σου για εικοσιμία μέρες. Στο τέλος της περιόδου αυτής, μπορείς να διαπιστώσεις το μέγεθος της αλλαγής και της ευεργεσίας του να φοράς χρώματα κι όχι να κρύβεσαι, πίσω από μια μαύρη τρύπα.

Και για όσους και όσες επικαλείστε την οφθαλμαπάτη του κρύβω «όγκο με το μαύρο» κάποιοι στυλίστες λένε, ότι αυταπατάστε: Το μαύρο πάνω σου, φωνάζει από μακριά ότι δεν αποδέχεσαι τον εαυτό του και ψάχνεις τρόπο να τον εξαφανίσεις, κάτι που δεν δημιουργεί ευχάριστες εντυπώσεις τριγύρω. Εκτός αυτού, το μαύρο αυξάνει επίσης την όρεξη για υδατάνθρακες (προϊόντα ζύμης, γλυκά), που είναι γνωστό ότι παχαίνουν, καθώς αυξάνουν την κατακράτηση νερού και λίπους.

Έλα λοιπόν, τόλμησέ το!

Το κόκκινο και μια βόλτα δυόμισι ωρών στον ήλιο, θα εξαφανίσει το συνάχι σου  χωρίς αντιβιοτικά, θα σε ζεστάνει όταν κρυώνεις, θα ανάψει τη διάθεσή σου για σεξ και θα σε στηρίξει όταν νιώθεις ψυχική εξάντληση.

Το μπλε θα κατεβάσει την πίεση σου και θα σε δροσίσει τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Το κίτρινο θα κρατήσει το μυαλό σου δραστήριο όταν μελετάς, ή δημιουργείς.

Το πράσινο θα ισορροπήσει την ενέργεια της καρδιάς σου και θα ξεκουράσει τις αισθήσεις σου.

Το πορτοκαλί θα σου ζεστάνει τη διάθεση και θα διώξει μακριά τις στενάχωρες σκέψεις σου.

Το βιολετί θα βελτιώσει τη διαίσθηση σου και θα σε κάνει να αισθανθείς όταν πενθείς την σημαντικότητα και το ατέρμονο της ζωής.

Το λευκό θα σε προφυλάξει από τις επιθέσεις των εντόμων και θα κάνει ευκολότερη την επικοινωνία σου με την Πηγή της Ζωής. Το πιο κατάλληλο χρώμα για να ντύσεις μια προσευχή.

Άρχισε σήμερα να πειραματίζεσαι και να απολαμβάνεις το θεραπευτικό άγγιγμα των χρωμάτων. Άλλωστε στη φύση, όλα έχουν χρώμα. Χρώμα λοιπόν. Χρώμα=ζωή!!!

Γιαννούλα Ρουσοδήμου

Φαρμακοποιός – Holistic Life coach

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων