ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Συχνά βρισκόμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε συναισθηματικά απαιτητικές καταστάσεις.

Μπορεί να έχουμε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις, μπορεί να δίνουμε μια συνέντευξη για ανεύρεση εργασίας, μπορεί να πρόκειται να υποβληθούμε σε μια επέμβαση, ή να αντιμετωπίζουμε μια οποιαδήποτε δυσάρεστη ή απειλητική κατάσταση, ή μπορεί κάποια στιγμή οι καθημερινές απαιτήσεις για οποιοδήποτε λόγο να μας φαίνονται ότι προκαλούν τα όρια και τις αντοχές μας.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως το μυαλό εξαντλείται πρώτα και το σώμα ακολουθεί. Για αυτό και ο ύπνος, δε φέρνει ουσιαστική ανακούφιση. Το μυαλό συχνά συνεχίζει να εργάζεται στη διάρκεια του ύπνου αναζητώντας τρόπους διευθέτησης της κρίσης, ή οδούς απόδρασης από το βάσανο της σκέψης. Με τον καιρό νους και σώμα αποδιοργανώνονται, αν παραμείνει η ένταση και δεν υπάρξουν αποτελεσματικοί χειρισμοί.

Το καλύτερο γιατρικό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι το μείγμα διάσωσης (Rescue remedy) των ανθοϊαμάτων Dr Bach. Ανεξάρτητα από το είδος και την ένταση της πρόκλησης, λίγες σταγόνες από το μείγμα αυτό, αρκούν για να επαναφέρουν τον εγκέφαλο σε συγκρότηση σε ελάχιστα λεπτά, μερικές φορές σε δευτερόλεπτα. Έτσι η διαύγεια, εξυπηρετεί την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης.

Με το Rescue remedy, τα δεδομένα και οι καταστάσεις μπορεί να παραμένουν, αλλά μπορούμε να τα δούμε σε διευθετήσιμες αναλογίες πλέον. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποχωρεί το παραλυτικό στρες και να παραμένει μόνο, το στρες που κινητοποιεί.

Στις δυσκολότερες των περιστάσεων, ένα πολυβιταμινούχο που να ενισχύει την θρέψη του εγκεφάλου, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τέτοιοι συνδυασμοί αποδείχθηκαν οι τέλειες λύσεις για περιόδους εξετάσεων και απαιτητικών προγραμματισμών που διαρκούν.

Ο φαρμακοποιός ή ο γιατρός σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές σκευασμάτων.

Σας προτρέπω επίσης, να επιδιώκετε να ξεκουράζεστε, να ψυχαγωγήστε, να τρώτε υγιεινά, να κοιμάστε όσο χρειάζεται, για να έχετε φυσικές αντοχές. Τα συμπληρώματα διατροφής όσο πλούσια και σωστά κι αν είναι, δεν μπορούν με κανέναν τρόπο, να λειτουργήσουν ως υποκατάστατα των ωφελημάτων της υγιεινής ζωής.

Γιάννα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός-Σύμβουλος φυσικής υγείας

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Μίλησε μαζί μας

Holistic You © 2023.  Όλα τα Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Όροι Χρήσης και Προστασία Δεδομένων