ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ
  •            Γιατί θα πρέπει να θεραπευτώ, ή να θεραπεύσω, μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο;
  •            Γιατί θα πρέπει να πάψω να ψάχνω την τέλεια μέθοδο θεραπείας, μετά την απόκτηση ενός, δύο, ή περισσότερων πτυχίων στη θεραπευτική επιστήμη;
  •            Γιατί θα πρέπει μ’ ένα «κατσαβίδι» να κάνω όλες τις δουλειές του «σπιτιού»;

Ο δρόμος προς τη θεραπεία, δεν έχει καθορισμένα όρια. Είναι ένας δρόμος προσωπικός, που άλλον τον πάει πολύ κι άλλον λιγότερο μακρυά, ανάλογα με τη συγκέντρωση, την ταχύτητα, την κατεύθυνση, την υπομονή και επιμονή που θα έχει ο καθένας σ’ αυτή την πορεία. Είναι στην ουσία, μια πορεία στην κβαντική φύση του ανθρώπου που δεν τελειώνει ποτέ.

Ποτέ δεν μπορείς να πεις από άποψη εκπαίδευσης: «ξέρω πώς να θεραπεύομαι τουλάχιστον, ή και πώς να θεραπεύω». Δες τους γιατρούς. Μελετούν σκληρά, κάνοντας αυτό καθημερινά, για πολλά χρόνια μέχρι να πάρουν την ειδικότητά τους και συνεχίζουν να μελετούν σε όλη τους τη ζωή. Και πάλι, ποτέ δεν θεωρείται απόλυτα επαρκής η κατάρτισή τους.

Δεν υπάρχει πλάσμα στην Κτίση, που να μη γνωρίζει πώς να θεραπεύεται και πώς να θεραπεύει. Ακόμη και οι πέτρες, που τις θεωρούμε άψυχα όντα, είναι ικανότατοι θεραπευτές. Η κρυσταλλοθεραπεία, μια από τις πιο αποτελεσματικές ήπιες θεραπευτικές, βασίζεται ακριβώς στη γνώση της πέτρας να θεραπεύει.

Τι σε κάνει να πιστεύεις, ότι δε διαθέτεις επαρκή θεραπευτική ικανότητα. Διαθέτεις τόση, που μπορείς να θεραπεύεις όχι μόνο τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου, αλλά και κάθε πλάσμα. Έχεις φυσική ικανότητα, να φέρεις θεραπευτική ροή σε υλικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο, για όποιον ή για ό,τι επιθυμείς. Γιατί αποφεύγεις να το σκέφτεσαι, ή να πιστεύεις ότι έχεις αυτή την ικανότητα;

Αν η θεραπευτική ικανότητα δεν αποτελεί μέρος της φύσης σου, γιατί ζορίζεσαι τόσο μέσα σου, όταν διστάζεις να αγγίξεις θεραπευτικά τον εαυτό σου ή τους άλλους; Γιατί ως μητέρα, δεν το σκέφτεσαι καθόλου να φιλήσεις το πληγωμένο χεράκι του μωρού σου για να του περάσει ο πόνος; Και πράγματι του περνά. Τα μικρά παιδιά δεν υποκρίνονται.

Το σώμα, η ψυχή, το πνεύμα σου, ξέρουν τι είσαι, τι μπορείς να κάνεις για σένα και για όλη την Κτίση. Μόνο η λογική σου αντιδρά και σε πείθει ότι δεν μπορείς. Μόνη αυτή σε αμφισβητεί και μάλιστα χωρίς αποδείξεις, απέναντι στην τριαδική σου φύση που σου δείχνει με κάθε τρόπο, ότι ναι: ΜΠΟΡΕΙΣ και το ξέρεις κατά βάθος.

Θέλω να σε προκαλέσω να ψάξεις προς τη φυσική σου κατεύθυνση του «μπορείς». Να θυμάσαι ότι η φύση σου, δεν έχει πραγματικά όρια. Όρια έχει μόνο η λογική σου. Αν τα όρια αυτής της λογικής αντιβαίνουν στη φύση σου, η λογική σου είναι ο δεσμοφύλακάς σου κι όχι ο βοηθός σου, όπως οφείλει να είναι. Διάλεξε ποιος θέλεις να είναι τ’ αφεντικό εδώ, και δράσε ανάλογα. Ξεκίνα να διευθετείς το ζήτημα τώρα, όχι ύστερα, όχι από Δευτέρα. Τώρα είναι η στιγμή. Δε βρίσκεσαι να διαβάζεις τυχαία αυτές τις γραμμές. Τίποτε άλλωστε δε γίνεται τυχαία, πουθενά. Ακόμη και το χάος, έχει τη λεπτή οργάνωσή του. Άδραξε την ευκαιρία και ανακάλυψε τις ικανότητές σου στη θεραπεία.

Με φροντίδα και ενδιαφέρον

Γιάννα Ρουσοδήμου

Φαρμακοποιός-Σύμβουλος φυσικής υγείας-Συγγραφέας

CGF συνοδός θεραπείας

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείχνε το καλύτερό σου

Υγιής & Ενεργητικός για Πάντα!

Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, έχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές σήμερα.
Ζήτησε ένα Ραντεβού
Αρέσει σε %d bloggers: